DIREKTOR SLS JASAN: ''Duljaja može da zameni samo ko ima A licencu!''

Autor:

Sport

16.04.2024

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal u Humskoj.

DIREKTOR SLS JASAN: ''Duljaja može da zameni samo ko ima A licencu!''

Foto: Starsport

Fudbalere Partizana očekuje 173. večiti derbi protiv Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitić u subotu od 17 časova. Međutim, crno-beli na megda crveno-belima idu bez šefa stručnig štaba, Igora Duljaj. Naime, trener Parnog valjka je na utakmici protiv Čukaričkog zaradio žuti karton, a pošto ih ima dovoljno za suspenziju, neće voditi tim na tom susretu.

Meč protiv Zvezde je umesto Duljaj trebalo da vodi Albert Nađ, ali ipak su se stvari zakompikovale. Nađ je optužio Duljaja da je namerno dobio žuti karton kako ne bi bio na klupi protiv večitog rivala, pa se sada vodi polemika ko će voditi ekipu protiv Zvezde. O tome je za MaxBet Sport pričao direktor Superlige Aleksandar Pivić.

– Nema razloga za polemiku. Pravila su potpuno jasna i ona se kada su u pitanju, kažnjeni treneri primenjuju. Ako je šef stručnog štaba pod suspezijom, mogu da ga privremeno zamene licencirana dva pomoćnika - rekao je Pivić i nastavio:

– Nedavno je Feđu Dudića zamenio njegov saradnik i vodio je Radnički. Partizan je prijavio Alberta Nađa i Bojana Zavišića, pa neka se odluče. Oni imaju “A” licencu, ali u ovakvim slučajevima nije potrebna profi licenca. Ovo je sve usklađeno sa propisima UEFA i dešava se često da je neko kažnjen - objasnio je direktor takmičenja i dodao:

- Hipotetički da je trener otišao ili dobio otkaz, svaki klub ima pravo da dva kola vodi neko bez profi licence. To je dovoljno vremena da se reši pitanje šefa, a u slučaju Partizana samo 173. derbi će proći bez Igora Duljalja - zaključio je Pivić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading