DAMA SPREMA OSVETU KRALJU

Autor:

Sport

03.04.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kažu da je osveta najbolja kada se servira hladna, ali rane Juventusa zbog poraza od Reala iz Madrida (1:4) u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona još uvek su sveže!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Poslastica: Meč Juventusa i Reala u prošlogodišnjem finalu LŠ u Kardifu

Međutim, "stara dama" će večeras (20.45, Arena sport 3) imati priliku da spremi osvetu "kralju" i prekine njegovu dominaciju u elitnom takmičenju. Ekipa Zinedina Zidana dvostruki je kontinentalni šampion i nada se da će postati još bolja od Bajerna, koji je sredinom sedamdesetih godina prošlog veka triput zaredom podigao "ušati pehar".

GLADNI TITULA

Na putu će stajati najdominantniji tim Italije, koji je minulog vikenda savladao Milan sa 3:1 i utabao put ka sedmoj uzastopnoj tituli nacionalnog prvaka. Legendarni golman Juventusa Đanluiđi Bufon imaće poslednju priliku da osvoji Ligu šampiona, a prošle godine bio je neutešan posle poraza od Madriđana.

- Velika je stvar što smo pobedili Milan, koji igra odlično otkad ih je preuzeo Đenaro Gatuzo. Pokazali smo da smo i dalje gladni titula. Real je najbolji tim na svetu i poraz u prošlogodišnjem finalu nas još boli - rekao je Bufon i potom se osvrnuo na taj meč odigran u Kardifu:

- Bili smo prepuni samopouzdanja. Možda je to najveća greška koju smo mogli da napravimo. Real nas je potpuno zasluženo nadigrao i pobedio. Nadam se da ćemo ovog puta imati načina da ih u tome sprečimo. Svi smo verovali da ćemo lakše da ih dobijemo u jednoj utakmici. Isto je važilo i za Barselonu, od koje smo izgubili 2015. Međutim, sve je bilo suprotno. Izbacili smo najveće španske klubove u dvomečima, ali smo od njih gubili u finalima. Ipak, imamo velike igrače, koji znaju kako se osvajaju trofeji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Snaga crno-belih: Đanluiđi Bufon

NOĆNA MORA

Najveća noćna mora za odbranu italijanskog giganta biće, naravno, Kristijano Ronaldo. Portugalac je dao čak sedam golova na pet utakmica protiv "stare dame", uključujući i dva koja je spakovao u prošlogodišnjem finalu.

- Imam nemerljivo poštovanje i divljenje prema njemu. Iz godine u godinu on podiže kvalitet svoje igre. Stalno zna šta želi na terenu. Nebrojeno puta je pokazao suvu inteligenciju - prokomentarisao je Bufon najveću pretnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading