Ronaldo otvorio dušu o noći pred finale SP 1998. godine

Autor:

Sport

31.03.2018

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ronaldo Lus Nazario de Lima, jedan od najvećihigrača ikada, otkrio je šta se desilo noć pred utakmicu sa Francuskom (3:0) u finalu Svetskog prvenstva 1998. godine

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ronaldo

Brazil je u Francusku stigao kao favorit, imao je u svoj redovima "El Fenomena", padali su rutinski u osmini finala Čile, potom Danska, Holandija u polufinalu. Ali, noć pred meč sa "trikolorima" za "boginju" desilo se nešto što je 20 godina bilo obavijeno velom tajne.

Radilo se o Ranaldu, a teorije zavere godinama samo su se množile, od toga da su hotelom odjekivali vika i plač, pa da je Ronaldo doživeo napad epilepsije, drugi su pričali da nije mogao da izdrži pritisak finala, treći da je bio čak i otrovan....

Niko nije znao što se dogodilo dok Ronaldo sam nije ispričao svoju priču.

- Sve je bilo u redu za vreme ručka. Otišao sam u sobu da se odmorim, a onda sam osetio nešto što nisam nikada u životu. Probudio sam se i bilo mi je užasno loše. Rekli su mi da sam buncao, vikao, otvorio sam oči i video sam nekoliko saigrača i doktora Toleda. Niko nije želeo da kaže što se dogodilo. Samo sam tražio da odu i da me puste da spavam, nije mi bilo dobro. Kad sam malo došao sebi, otišao sam u hol hotela i video sam Leonarda koji mi je rekao da su doktori odlučili da ne igram finale - kazao je Ronaldo.

RepublikaFoto: instagram.com/ronaldo
Ronaldo

Međutim, popularni "zuba" nije mogao da propusti okršaj za titulu Svetskog šampiona.

- Svi testovi su pokazivali da mi nije ništa. Rekao sam selektoru da moram da igram, pa Zagalo nije imao izbora i poslušao me je. Igrao sam, a sve ono što mi se događalo verovatno je uticalo na ekipu i zato smo odigrali kako smo odigrali. 

Francuzi su igrali taman toliko koliko je im bilo potrebno, Ronaldo je bio samo sena najboljeg igrača sveta, pa su "trikolori" pobedili 3:0.

- Nisam želeo da izdam Brazil, imao sam obavezu prema svojoj zemlji. Morao sam da pokušam, makar po cenu zdravlja - dodao je Ronaldo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading