POTVRĐENO: Decenija suspenzije za Albance + milionče!

Autor:

Sport

30.03.2018

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska unija izrekla je albanskom Skenderbegu desetogodišnju suspenziju iz svih evropskih takmičenja zbog nameštanja mečeva i kaznila ga sa još milion evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

Šampion Albanije je kažnjen zbog sumnji da je od 2011. godine učestvovao u nameštanju više od 50 utakmica u Ligi šampiona, Ligi Evrope i domaćem prvenstvu.

Vladajuće telo evropskog fudbala je još pre nekog vremena najavilo takvu kaznu, a pre tri godine je objavljeno da je jednogodišnja suspenzija Skenderbega "samo preliminarna i da se razmatraju prave disciplinske mere".

Desetogodišnja suspenzija je najoštrija koju je Evropska fudbalska unija izrekla nekom klubom, ali Skenderberg ima pravo žalbe pred Sudom za arbitražu u sportu. Fudbalski poznavaoci tvrde da je mala šansa da kazna u Lozani bude ukinuta, ali postoji mala mogućnost da bude umanjena.

Pre osam godina, taj Sud je potvrdio osmogodišnju suspenziju koja je izrečena makedonskoj Pobedi zbog nameštanja jedne utakmice Lige šampiona iz 2004. godine.

- Mi smo čisti u ovoj priči, ovo je očekivana odluka. Uverenu smo u svoju nevinost i čak i ukoliko Sud za arbitražu u sportu potvrdi ovu odluku, obratićemo se švajcarskom Federalnom sudu - rekao je predsednik Skenderbega Ardijan Takaj.

Prošlog februara, vladajuće telo evropskog fudbala je objavilo da su disciplinski inspektori koji su povezani sa tim slučajem primili anonimne pretnje smrću, ali su iz albanskog kluba negirali umešanost. 


Skenderbeg je trenutno na sigurnom putu da osvoji novu titulu šampiona Albanije pošto ima 15 bodova prednosti u odnosu na najbližeg rivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading