(VIDEO) BOBAN O UDARANJU POLICAJCA NA MAKSIMIRU: Opet bih to uradio!

Autor:

Sport

22.03.2018

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Zvonimir Boban izjavio je da se ne kaje što je 1990. godine udario policajca Refika Ahmetovića na Maksimiru pošto su izbili neredi uoči meča Dinama i Crvene zvezde.

Boban se ne kaje

13. maja 1990. godine uoči utakmice jugoslovenskog prvenstva između Dinama i Crvene zvezde izbili su neredi navijača dva kluba. Navijači dva tima su utrčali na terenu, a tamo je ostalo nekoliko fudbalera Dinama. Boban, koji je tada bio kapiten Dinama, udario je Ahmetovića, jer je ovaj nasrnuo na jednog domaćeg navijača.

Boban, koji je jedan od savetnika u FIFA-i, u intervjuu za brazilske medije prisetio se događaja iz 1990. godine.

- Tu nisam bio sam. Ja sam bio samo jedan od tri ili pet hiljada mladića koji su mislili isto. Samo, ja sam bio desetka Dinama, kapiten i zvezda tima. Nisam uradio ništa više ili manje od ostalih tog dana na stadionu. Do tada smo živeli u strogom režimu, kao u paklu. A sve je to bila naša velika želja za slobodom. Da li bih to ponovio? Uvek - rekao je Boban.

On je odgovorio i na pitenje šta je Jugoslaviji nedostajalo da osvoji SP.

- Teško pitanje. Mi smo bili blizu sa Hrvatskom da 1998. godine osvojimo SP. U istoriji su verovatno postojale i generacije, koje su bile bolje od nas. Međutim, mi smo u pravom trenutku imali nacionalni naboj, veliku odgovornost prema narodu. Imali smo veliko zajedništvo, bili smo više od običnog tima, ali imali smo i dobre igrače - istakao je Boban.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading