(VIDEO) MAJSTOR: Fudbaler koga je Ferguson obožavao pravi najbolje pice u Švedskoj!

Autor:

Sport

23.03.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni švedski fudbaler Jasper Blomkvist otvorio je nedavno piceriju u blizini Stokholma.

 

RepublikaFoto: instagram.com/jesperblomqvistofficial
Blomkvist obožava da pravi picu

Lokalni mediji navode da oni koji su probali picu koju Blomkvist sam pravi kažu da je najbolja u Švedskoj.

- Ma, imao sam neke već loše investicije... Nisam ugrožen egzistencijalno, ali ne mogu da spavam na krevetu i da ništa ne radim. Zato sam otvorio piceriju u Lidingu. Uvek sam obožavao da eksperimentišem oko hrane dok sam još igrao u Italiji - rekao je Blomkvist, koji je pre osam godina završio igračku karijeru.
 


Blomkvist (44) je igrao za Umeu, Geteborg, Milan, Parmu, Mančester junajted, Everton, Čarlton, Đurgarden, Enčeping i Hamari.

Šveđanin je najveću slavu stekao u Mančester junajtedu sa kojim je osvojio Ligu šampiona u ludom finalu protiv Bajerna. Tadašnji menadžer Junajteda Aleks Ferguson obožavao je Blomkvista, ali je Šveđanin u narednoj sezoni doživeo tešku povredu kolena pa dugo nije igrao. Dok se oporavljao od povrede vodio je kulinarski šou na klupskoj televiziji.

Junajted je potom odlučio da raskine ugovor sa njim, a Ferguson ga je preporučio Evertonu. On je zbog problema sa povredama karijeru završio 2005. godine. Međutim, tri godine kasnije se vratio fudbalu, a zaigrao je za Enčeping i Hamarbi gde je 2010. definitivno završio karijeru.

Po završetku fudbalske karijere počeo je da bavi kuvanjem i plesom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading