OVO SAMO AFRIKANCI MOGU! NEČUVENO: Obala Slonovača "POZAJMLJUJE" trenera do kraja Kupa?!

Autor:

Sport

25.01.2024

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz dana u dan sve čudnije vesti stižu sa južnog kontinenta.

OVO SAMO AFRIKANCI MOGU! NEČUVENO: Obala Slonovača "POZAJMLJUJE" trenera do kraja Kupa?!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Obale Slonovače se rastala sa Žan Luj Gaseom, a ulogu selektora do kraja Afričkog kupa nacija mogao bi da preuzme Erve Renar. On trenutno prevodi žensku reprezentaciju Francuske, a fudbalski savez ove države je otvoren za razgovor o eventualnoj "pozajmici".

Renar je pod ugovorom sa francuskim savezom do leta ove godine i ne traži se način da on prekine saradnju sa njima, već da kao "pozajmljeni" trener vodi Obalu Slonovače. Za početak to bi bilo u osmini finala protiv aktuelnog šampiona Afrike, Senegala. Naravno, fudbalski savez Obale Slonovače bi kompenzvao Renara za sve mečeve koje bude vodio na klupi nacionalnog tima.

Francuski mediji prenose kako postoji i interesovanje Alžira za Ervea Renara. Alžir je 2019. godine osvojio Afrički kup nacija, a zatim ispao u grupi 2022. godine. Isti slučaj je bio i na ovom izadnju takmičenja pod vođstvom Đamela Belmadija. Ipak, Alžirci traže dugoročno rešenje u Renaru, dok Obala Slonovače želi Francuza samo do kraja turnira.

Ono što ide na ruku "slonovima" jeste činjenica da francuski trener nema obaveze sa ženskim nacionalnim timom sve do 19. februara kada je zakazano okupljanje reprezentacije za završnicu Lige nacija. Sa te strane, prepreka ne bi trebalo da bude. Renar bi mogao najviše da odradi četiri meča sa Obalom Slonovače. Prvi bi bio na programu 29. januara, a Afrički kup nacija je već osvajao i to upravo kada je sedeo na klupi ove reprezentacije 2015. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading