NAJBRŽI SRBIN: Borković sledeće sezone juri titulu u TCR Evropa

Autor: Tanjug

Sport

15.03.2018

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš automobilista Dušan Borković odlučio je da u predstojećoj sezoni vozi evropski TCR šampionat i bori se za titulu najboljeg na Starom kontinentu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Nakon razmatranja ponuda koje su stigle iz WTCR-a i TCR Evropa šampionata, srpski as je odabrao takmičenje koje mu nudi veće mogućnosti, pre svega veću konkurentnost i šansu da se bori za pobednička postolja.

- Imao sam nekoliko sjajnih ponuda iz WTCR-a, ali s obzirom na to da se radi o jednom potpuno novom takmičenju sa dosta inovacija, od kojih su najveće vožnja tri trke po vikendu i povećan budžet, za mene i moj tim je to ipak bila jedna velika nepoznanica i priličan rizik za ovu godinu. Ove sezone želim isključivo borbu za najveće plasmane - rekao je Borković.

Borković naglašava da je doneo najbolju odluku za njega, tim, sponzore i Srbiju.

- U prošloj sezoni imao sam dosta problema sa automobilom i ne želim da ponovo prolazimo kroz takve nepotrebne probleme ni ja, ni moji fanovi. TCR Evropa omogućava mi veću konkurentnost, više testova, bolji automobil i tim. Jedva čekam da krenem da se takmičim - poručio je on.

Sezona u TCR Evropa startuje 6. maja na stazi Pol Rikar u Francuskoj, a do kraja godine srpskog asa očekuje ukupno 14 trka zaključno sa 21. oktobrom u Barseloni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading