GRIFONI ZAUSTAVILI STARU DAMU! Juventus VODIO, pa spasavao BOD u Đenovi! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.12.2023

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Đenove i Juventusa remizirali su na "Luiđi Ferarisu" rezultatom 1:1, u utakmici 16. kola italijanske Serije A.

GRIFONI ZAUSTAVILI STARU DAMU! Juventus VODIO, pa spasavao BOD u Đenovi! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Bjanko-neri su nakon pobede u derbiju sa Napolijem ostavili važne bodove u Liguriji, iako su dobar deo utakmice imali rezultatsko vođstvo.

Juventus je od 28. minuta poveo golom Federika Kijeze iz jedanaesterca, koji je italijanski ofanzivac prethodno sam i iznudio. Srpski reprezentativac Dušan Vlahović je ukrao loptu pred šesnaestercem rivala i uposlio Kijezu u gol šansi, koju je nedozvoljenim startom zaustavio golman Đenove Đozep Martines i skrivio najstrožu kaznu.

Treba reći da je drugi član "orlova" iz redova gostiju Filip Kostić bio starter i igrao do 68. minuta, kada ga je zamenio Vea.

Međutim, goste je skupo koštalo loše otvaranje drugog poluvremena, kada je smušenost odbrane gostiju kaznio Albert Gudbmundson. Islanđanin je u 48. minutu golom krunisao lepu akciju Frendrupa i Ekubana i poravnao na 1:1.

Foto: Tanjug/AP

 

Samo dva minuta kasnije Martines je mogao da pokloni novo vođstvo bjanko-nerima, pošto je praktično dodao loptu Kijezi na ivici kaznenog prostora. Ipak, španski golman je uspeo da se iskupi i pravovremenim istrčavanjem ušao u šut protivničkom igraču.

U samoj završnici utakmice golman Đenove je ponovo imao sreće, pošto Bremer posle kornera nije uspeo bolje da zahvati loptu koja ga je pogodila u stomak, pa je Martinesu intervencija značajno bila olakšana.

Posle novog remija, Juventus je dao šansu Interu da eventualnom pobedom odmakne na četiri boda, dok je Đenova na 14. mestu sa 16 osvojenih bodova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading