CEO SVET SE DIVI NEMAČKOM FUDBALERU: Neće igrati važan meč, jer želi da spase tuđi život

Autor:

Sport

13.03.2018

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler holandskog prvoligaša Nemac Venloa Lenart Taj propustiće naredni meč svog tima protiv lidera šampionata PSV-a iz Ajndhovena.

RepublikaFoto: twitter.com/iammoallim
Taj neće igrati protiv PSV-a

Venlo će gostovati PSV-u u 28. kolu holandskog šampionata, a ekipa iz Ajndhovena je apsolutni favorit.

Taj (26) je drugi najbolji strelac svog tima sa sedam golova. On je odlučio da propusti naredni meč, jer će pokušati da spasi život jednoj osobi.

Taj je pre sedam godina dok je igrao za Verder učestvovao u Nemačkoj u programu čuvanja DNK-a koji bi mogao da pomogne bolesnim osobama. Fudbaler Venla je pre nekoliko dana saznao da se njegov DNK poklapa sa DNK pacijenta koji se bori za život. On će biti donor za jednog pacijenta obolelog od leukemije.

Taj bi trebalo da donira krv, a klub mu je zbog toga izašao u susret.

- Nikada ovako nešto nisam doživeo. Prvo sam bio šokiran, pomislio sam da nešto nije u redu sa samim Lenartom. Ali mi je onda objasnio da možda može da spasi ljudski život. Da, izgubićemo ga na neko vreme, iako nismo definitivno sačuvali opstanak, a znamo da je Lenard jedan od naših najboljih igrača. Ovo je je međutim mnogo važnije od fudbala. Ponosan sam na njega - rekao je trener Venla Moris Stajn

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading