PAKAO NA SAN SIRU: Vraća se Donaruma!

Autor:

Sport

06.11.2023

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatreno će biti u Milanu.

PAKAO NA SAN SIRU: Vraća se Donaruma!

Foto: Tanjug/AP

Đanluiđi Donaruma

Nekadašnji čuvar mreže Milana, Đanluiđi Donaruma, vraća se na stadion San Siro, ali ovog puta kao član PSŽ-a. Duel četvrtog kola grupne faze Lige šampiona između Milana i PSŽ-a obeležiće posebno emotivan trenutak, jer će to biti prvi put da Donaruma igra protiv svog bivšeg kluba na njihovom stadionu.

Donaruma, koji je postao ikona Milana i čuvar mreže ovog velikog kluba već sa 16 godina, napustio je roso-ner prošlog leta kako bi prešao u PSŽ. Njegov transfer izazvao je mnogo polemika među navijačima Milana, koji su ga prozvali "Dollarumma" zbog prelaska motivisanog finansijskim razlozima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đanluiđi Donaruma

 

Navijači Milana nikada nisu sasvim oprostili Donarumi zbog njegovog odlaska, iako je tokom svoje karijere u klubu ostvario impresivne uspehe. Iako se već vraćao na San Siro nakon što je napustio klub, to je bilo kao član italijanske reprezentacije. Sada će se suočiti sa vatrenim dočekom oko 80.000 protivničkih navijača.

Naime, navijači Milana planiraju da bacaju lažne dolare na teren kao simbol svog nezadovoljstva Đanluiđijevim odlaskom. Pored toga, spremili su pištaljke i zvižduke kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

Još jedan značajan detalj je da će navijači Milana postaviti dres sa brojem "71 Donaruma" u uglu južne tribine. Taj broj ima posebno značenje u napolitanskoj tradiciji i predstavlja "bezvrednog čoveka".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading