BUNDESLIGA: Lajpcig u kanalu pred Zvezdu, Bajern deklasirao Dortmud u derbiju na krilima Kejna!

Autor:

Sport

04.11.2023

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrani su mečevi 10. kola.

BUNDESLIGA: Lajpcig u kanalu pred Zvezdu, Bajern deklasirao Dortmud u derbiju na krilima Kejna!

Foto: Tanjug/AP

Lajpcig

Bajern Minhen nastavio je da prati svoje suparnike iz Leverkusena u stopu, ali je tim Ćavija Alonsa uspeo da zadrži bodovnu prednost ispred Bavaraca posle 10. kola Bundeslige. U velikom derbiju nemačkog fudbala, Bajern je još jednom trijumfovao nad Borusijom Dortmund u "klasikeru", ovaj put ubedljivim rezultatom 4:0. 

Foto: Tanjug/AP

Kejn


Gosti su već u 4. minutu poveli golom Upamekana iz kornera, a samo pet minuta kasnije, Hari Kejn je udvostručio vođstvo. U drugom poluvremenu, kapiten engleske reprezentacije je postigao još dva pogotka, u 72. i u trećem minutu nadoknade, potvrdivši tako veliku ulogu u pobedi svog tima.

Nakon šokantnog poraza u nemačkom Kupu od trećeligaša Sarbrikena, ekipa Tomasa Tuhela pokazala je da je brzo uspela da se oporavi i da se vrati na pobednički kolosek.

U ostalim utakmicama, Bajer Leverkuzen je slavio sa 3:2 na gostovanju kod Hofenhajma, dok je Lajpcig, rival Zvezde u Ligi šampiona u utorak, doživeo novi poraz na gostovanju u Majncu sa 2:0. Bio je to tek drugi poraz za "bikove" u prvenstvu.

U meču protiv Augzburga, Keln je odigrao samo 1:1, dok je Union Berlin doživeo svoj 12. uzastopni poraz u svim takmičenjima, odnosno osmi u Bundesligi. Ajntraht Frankfurt je slavio u Berlinu sa 3:0, dok je Frajburg uspeo da spase bod protiv Menhengladbaha u završnici utakmice u meču sa čak šest golova (3:3).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading