ŠOK ZA ZVEZDU U LAJPCIGU: Prokockana velika šansa

Autor:

Sport

25.10.2023

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omladinci crveno-belih poveli, pa primili dva gola u finišu za poraz sa 2:1.

ŠOK ZA ZVEZDU U LAJPCIGU: Prokockana velika šansa

Foto: FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Lajpcigu sa 2:1 u okviru trećeg kola grupne faze Lige šampiona za mlade. Imali su omladinci crveno-belih terensku inicijativu i potpunu kontrolu utakmice, pa je Veljko Vukojević pogodio posle dodavanja Luke Lečića u 47. minutu, ali su domaći uspeli da u poslednjih 10 minuta susreta dođu do preokreta i ostave tim Nenada Milijaša bez bodova golovima Širaka u 82. i Šarića u 88. minutu.

 

 

Ušla je Zvezda konkretnije u utakmicu, pa je pokušaj Markočevića glavom iz trećeg minuta bio samo uvod u zicer koji je Gojkov imao nešto kasnije. Zavrnuo je Šljivić u 10. minutu loptu u kazneni prostor na koju je natrčao Gojkov i snažno šutirao, ali pogodio Kolera koji je stajao na gol liniji.

Bio je prinuđen Milijaš da menja u 30. minutu kada se Markočević povredio, te je na teren ušao Cvetković, a Vukojević otišao na mesto centralnog napadača. Veliku priliku imao je upravo Vukojević u 35. minutu kada je Tegeltija prošao po desnom boku i centrirao, a brzonogi ofanzivac pogodio spoljni deo mreže sa nekoliko metara. Driblao je Gojkov u 43. minutu po levom boku, i pokušao da vispreno nadmudri Diksa, te da umesto centaršuta pokuša da ga lobuje i umalo mu je to pošlo za nogom, jer je lopta otišla pravo na prečku.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

 

Stigli su Zvezdini omladinci do zaslužene prednosti u 47. minutu kada je nakon uigrane akcije iz prekida pogodio Veljko Vukojević. Centrirao je Maksimović za Lečića koji je glavom sjajno asistirao Vukojeviću, a on se sjajno u petercu snašao, i iz okreta savladao Diksa.

Uprkos tome što su domaći tek ponekad napadali, a srpski omladinci imali su terensku inicijativu, iskoristio je Širak prostor koji mu je ostavljen u 82. minutu i savladao Draškića rezantnim udarcem sa 20 metara. Istakao se Draškić ubrzo kada je odbranio zicer Eduardu, ali nije uspeo da zaustavi Šarića koji je u 87. minutu doveo domaće do preokreta i postavio konačan rezultat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading