"REDSI" GAZDUJU LIVERPULOM! Salah POJEO "karamele"! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.10.2023

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula savladali su Everton u gradskom derbiju na Enfildu rezultatom 2:0 (0:0), u 9. kolu Premijer lige.

"REDSI" GAZDUJU LIVERPULOM! Salah POJEO "karamele"! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Otvaranje devete runde počelo je "Mersisajd" derbijem, koji je završen pobedom "redsa".

Iako je Everton do ovog meča bio u uzlaznoj formi, zbog rezultata koje je postizao, na Enfildu ipak nije ostavio dobar utisak, što je favorizovani Liverpul iskoristio i uz malo muka ipak naneo poraz gradskom rivalu.

Najvažniji detalj prvog poluvremena bio je crveni karton za Ešlija Janga, koji mu je pokazan u 37. minutu. Dobio je drugu javnu opomenu bivši igrač Mančester junajteda i ostavio saigrače na cedilu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Imao je priliku Luis Dijaz da dovede domaćina u vođstvo u 13. minutu, dok jeu nastavku, tačnije u 57. minutu usledio težak pad Amadua Onane, koji je zabrinuo mnoge na stadionu. Posle duela sa Kolumbijcem Dijazom direktno je pao i nije ustajao gotovo minut, ali se na kraju sve dobro završilo.

Pobednik je rešen posle 70. minuta. Morao je dva puta VAR da se oglašava, sumnjalo se na penal kod prvog slučaja, dok je Kreg Pouson kod drugog pokazao na "belu tačku". Siguran egzekutor je bio Mohamed Salah.

Do kraja susreta, Harvi Eliot je pogodio prečku, Diogo Žota je šutirao pored stative, da bi u sedmom minutu nadoknade Salah posle kontre rešio sve dileme, postigavši svoj drugi gol u ovom meču.

Liverpul je došao do 20 bodova i deli lidersku poziciju s Totenhemom i Arsenalom, koji tek trebaju da odigraju svoje mečeve protiv Fulama, odnosno, Čelsija. Nasuprot tome, Everton je na 16. mestu, sa samo sedam bodova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading