NIJE SAMO U SRBIJI: Liverpul se oglasio saopštenjem i udario po sudijama, "NARUŠEN JE INTEGRITET SPORTA"

Autor:

Sport

01.10.2023

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povod su greške arbitara u porazu od Totenhema.

NIJE SAMO U SRBIJI: Liverpul se oglasio saopštenjem i udario po sudijama, "NARUŠEN JE INTEGRITET SPORTA"

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Liverpul oglasio se u nedelju saopštenjem u kojem je ponovio da je nezadovoljan suđenjem na meču sedmog kola Premijer lige sa Totenhemom.

Utakmica je završena pobedom Totenhema rezultatom 2:1. Liverpul je meč završio sa dva igrača manje, pošto su isključeni Kurtis Džons u 26. i Diogo Žota u 69. minutu.

Liverpulu je poništen gol u 34. minutu pri rezultatu 0:0. Pomoćni sudija je pokazao da je fudbaler Liverpula Luis Diaz bio u ofsajdu. VAR je potvrdio ovu odluku, ali je kasnije utvrđeno da je napravljena velika greška i da Luis Diaz nije bio u ofsajdu.

Sudijska komisija engleske Premijer lige priznala je grešku, naveli su da je kriv ljudski faktor u VAR sobi i najavili su sankcije za sudije Darena Inglanda i Dena Kuka.

- Liverpul prihvata priznanje PGMOL (Sudijske komisije engleske Premijer lige) da je greška napravljena. Jasno je da nije došlo pravilne primene pravila igre, što je dovelo do narušavanja integriteta sporta. U potpunosti prihvatamo pritisak sa kojim sudije rade, ali ti pritisci bi trebalo da budu ublaženi, a ne pogoršani primenom VAR-a. Za nas je nezadovoljavajuće da nije bilo dovoljno vremena da se donese ispravna odluka i da nije bilo naknadne intervencije - navodi se u saopštenju Liverpula.

Liverpul dalje navodi da je da su takvi propusti vec kategorisani kao "značajna ljudska greška".

- Bilo kakve odluke i ishodi, treba da se utvrde samo pregledom i uz punu transparentnost. Ovo je od vitalnog značaja za pouzdanost donošenja odluka u budućnosti, jer se odnosi na sve klubove u kojima se učenje koristi za poboljšanje procesa kako bi se osiguralo to da se ovakva situacija više ne bi ponovila. U međuvremenu cemo istražiti raspon dostupnih opcija, s obzirom na jasnu potrebu za eskalacijom i rešavanjem - zaključuje se u saopštenju Liverpula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading