Šok: Najbolji hrvatski fudbaler ide u zatvor?

Autor:

Sport

02.03.2018

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proces koji se vodi protiv Zdravka Mamića za izvlačenje para iz zagrebačkog Dinama, dok se on nalazio na čelu kluba dobio je još jednog optuženika. U pitanju je sadašnja zvezda madridskog Reala Luka Modrić, koji se tereti za lažno svedočenje.

RepublikaFoto: instagram.com/lukam10
Modriću preti kazna od šest meseci do pet godina iza rešetaka

Državno tužilaštvo u Osijeku je, posle sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv veziste Reala i hrvatskog reprezentativca, koji se tereti da nije govorio istinu kada je svedočio protiv "alfe i omege" Dinama Zdravka Mamića, kome se sudilo za uzimanje novca iz Dinama putem transfera igrača.

Prema kaznenom zakonu Hrvatske osoba koja lažno svedoči, da lažni nalaz ili mišljenje, može završiti u zatvoru u periodu između šest meseci i pet godina.

Modrić je u junu 2017. godine pred osiječkim sudom govorio o podeli obeštećenja od svog transfera iz Dinama u Totenham 2007. godine, poslovnim i građanskim konekcijama i ugovorima sa Zdravkom Mamićem, te predavanju svog dela odštete u kešu na ruke gazdinoj porodici. Modrić je o istim detaljima govorio i na ispitivanju u USKOK-u, a do osječkog suđenja mnoge od tvrdnji je zaboravio.

Podsetimo, vezista Reala je bio optužen i za utaju poreza u Španiji, jer je sa suprugom Vanjom putem fiktivne firme u Luksemburgu oštetio državu za više od 870.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading