Benfika šalje Svilara na kaljenje!

Autor:

Sport

02.03.2018

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi srpski golman Mile Svilar, ipak će morati da provede određeno vreme na pozajmici, smatra stručni štab Benfike.

Svilar ide da stiče iskustvo van Benfike

Niko ne spori da je Svilar veliki talenat i budućnost kluba sa "La Luša", ali da mu je potrebno usavršavanje, pošto je jasno da šansu u prvom timu "Orlova" nije iskoristio na najbolji način.

Svilar je bio solidan među stativama gola Benfike, ali je vidljivo da mu fali rutine i sigurnosti, pa je procenjeno da mu je potrebna neka vrsta usavršavanja u klubu gde neće biti pod toliko velikim pritiskom.

Prva opcija je selidba u Benfiku B, druga - najrealnija - da brani u nekom od klubova Primeire i kroz jako takmičenje spremi se za povratak u Benfiku s kojom ima ugovor do 2022, a postoji i opcija selidbe u inostranstvo.

Benfika je prošlog leta dovela Svilara iz Anderlehta za 4.500.000 evra, ali kako trener Rui Vitorija trenutno na raspolaganju ima Bruna Varelu, Paula Lopeza i mladog Fabija Duareta, dovela je iz Panatinaikosa Odizeasa Vlačodimosa. Planira i angažman Lukasa Hradecskog iz Ajtrahta (u junu mu ističe ugovor, želi ga i Borusija iz Dortmunda) u takvoj konkurenciji za Mileta teško da ima mesta.

Još uvek nije poznato da li će se Svilar naći na spisku putnika srpske reprezentacije za Mundijal u Rusiji, pošto je jasno da je Vladimir Stojković i dalje broj 1, Predrag Rajković blista na golu Makabija, dok se Dmitrović iz Eibara i Jovanović iz Arhusa takođe sve više nameću selektoru Krstajiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading