OGLASIO SE VELIKI ŽUTI! Zvezda ili Dinamo? Prosinečki OTKRIO ko je lider regiona! Evo zašto NE PAMTI Terzića kao igrača!

Autor:

Sport

14.09.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni as crveno-belih prisetio se svog boravka u Crvenoj zvezdi.

OGLASIO SE VELIKI ŽUTI! Zvezda ili Dinamo? Prosinečki OTKRIO ko je lider regiona! Evo zašto NE PAMTI Terzića kao igrača!

Foto: Starsport

Ostalo je još pet dana do premijerne utakmice Crvene zvezde u Ligi šampiona i utakmice protiv Mančester sitija u grupnoj fazi, koju će direktno igrati prvi put u klupskoj istoriji.

Tim povodom legendarni fudbale srpskog prvaka i član najslavnije generacije koja je 1991. godine pokorila Evropu, Robert Prosinečki komentarisao je mogućnosti Baharovog tima u najelitnijem rangu.

Veliki žuti se najpre dotaka teme da zbog šestogodoišnje dominacije u Superligi, Zvezda ide putem Dinama, a Partizan splitskog Hajduka. 

- Ne znam kojim putem ide Zvezda, a kojim Partizan, ali stvarno Zvezda dominira u poslednje vreme. Svih šest titula zaredom je osvojila ubedljivo, s velikom bodovnom razlikom. Hajduk se sada ove godine približio Dinamu, imao je dobar prelazni rok, ali Dinamo je taj koji u Hrvatskoj dominira svih ovih godina. U Splitu se baš živi za Hajduk, to je neverovatno. Ali ne treba praviti poređenja. S obzirom na to kakvav tim ima, Zvezda bi trebalo da nastavi dominaciju u Srbiji, a bitna je i atmosfera koja takođe donosi rezultate. Vidim da Zvezda ima i jedno I drugo - rekao je Prosinečki za "Sportal".

Foto: Starsport

 

Na pitanje ko je lider u regionu, Beograđani ili Zagrepčani, imao je jasan odgovor:

- Ne bih ja tako gledao, u našem regionu će svako hvaliti svoje. Teško je porediti, ipak je sve to drugačije. Dinamo već decenijama dominira, stalno je u Evropi - da li u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, tu je. Zvezda je isto to poslednjih šest godina, kao I ono ranije naravno, ali je nezgodno sada reći ko je trenutno bolji. Dinamo svake godine ostvaruje i velike transfere, od Luke Modrića, pa nadalje u kontinuitetu prodaje igrače za više miliona. To Zvezdi još fali, ali kažem, s obzirom na to kako se radi, kako se planira, Zvezda je na dobrom putu. Posle dobrih kupovina, kao sada, mora doći i do dobrih prodaja.

Tokom njegovog boravka na klupi crveno-belih, u rukovodstvu Zvezde još nije bio tvorac njenih uspeha Zvezdan Terzić. Finansijska situacija je bila daleko od dobre, što priznaje i Robi:

- Pa dobro, svako vreme nosi svoje. U moje vreme je stvarno bilo teško, bilo je daleko manje novca, samim tim je i tim bio daleko skromniji.

Foto: Tanjug/AP

 

Otkrio je potom da se ne seća generalnog direktora crveno-belih kao igrača, koji je tada bio u OFK Beogradu i igrali su mečeve jedan protiv drugog.

- Više ga, ipak, znam sada kao direktora i funkcionera, onda ga se ne sećam. Nek se ne ljuti, ali ne sećam ga se kao fudbalera - nasmejao se Prosinečki.

Preskočio je zbog obaveza 60. rođendan Marakane, ali ne isključuje novi dolazak na stadion gde je dostigao vrhunac karijere.

- Ja nemam nikakav problem da dođem, naprotiv. Možda bih mogao doći na utakmicu, al treba da se poklopi moje slobodno vreme i utakmica Zvezde. Videćemo.

Na kraju je priznao kakve su šanse da ga delije nekada ponovo vide na klupi svog voljenog kluba:

- Život je čudan, život piše romane. Nikad ne reci nikad. Ne znaš šta ti se može desiti u životu, ali dobro, trenutno je to teško - istakao je Robert Prosinečki za "Sportal".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading