TRAGEDIJA U ENGLESKOJ: Preminuo LEGENDARNI fudbaler - nacija u SUZAMA!

Autor:

Sport

05.09.2023

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti iz Velike Britanije.

TRAGEDIJA U ENGLESKOJ: Preminuo LEGENDARNI fudbaler - nacija u SUZAMA!

Foto: Pixabay

Sveća

Mark Pirson, legendarni fudbaler Mančester junajteda, preminuo je u utorak u 83. godini života, preneli su ostrvski mediji.

Ofanzivac koji je obeležio svoju fudbalsku karijeru započeo je svoj put 1957. godine u prestižnom klubu Mančester junajtedu. Njegovo ime će zauvek ostati povezano s istorijskim trenucima kluba, a njegova fudbalska veština ostavlja neizbrisiv trag u istoriji fudbala.

Karijeru je započeo u Mančester junajtedu i igrao za ovaj klub do 1963. godine. Tokom tih godina, sticao je reputaciju sjajnog driblera i talentiranog ofanzivca. Na 80 odigranih utakmica za Mančester junajted, postigao je ukupno 14 golova, demonstrirajući svoju sposobnost da donese uzbuđenje na terenu.

Međutim, ono što ga je posebno proslavilo bila je njegova uloga kao starter u prvoj utakmici kluba sa "Old Traforda" nakon tragične vazdušne katastrofe u Minhenu 1958. godine. Ova katastrofa, poznata kao "Minhenska nesreća", bila je jedan od najtužnijih trenutaka u istoriji fudbala, kada je avion koji je prevozio tim Mančester junajteda, novinare i zvaničnike kluba, sleteo s piste i izazvao velike gubitke u ljudskim životima.

Pomenuti ofanzivac bio je deo tima koji je izašao na teren da predstavlja klub nakon ove tragedije, pokazujući ogromnu hrabrost i odanost. Njegova prisutnost na terenu u toj emotivnoj utakmici protiv Šefild Venzdeja 1958. godine ostala je urezana u sećanju svih ljubitelja fudbala i Mančester junajteda.

Nakon svoje avanture u Mančester junajtedu, igrao je za Šefild Venzdej i Fulam tokom naredne dve godine. Njegova karijera je dostigla svoj vrhunac kada je oblačio dres Mančester junajteda, ali je i dalje ostavio svoj pečat na svim klubovima za koje je igrao.

Nakon završetka profesionalne karijere, okončao je svoj fudbalski put u Halifaksu 1969. godine. Iako se više nije takmičio na najvišem nivou, njegova prisutnost i doprinos fudbalu nikada nisu zaboravljeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Rade

05.09.2023 19:54

Čuj tragedija preminuo čovek u 83 god.