TRENER SITIJA PROŽIVLJAVA TORTURU: GVARDIOLA JATAK SKRIVAO PUČDEMONA U AVIONU?!

Autor:

Sport

28.02.2018

06:11 >> 18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pep Gvardiola skrivao je najozloglašenijeg begunca u Španiji, tvrdi tamošnja policija. Organi reda u Barseloni dva puta su u proteklih nekoliko dana zaustavljali i pretresali privatni avion trenera Mančester sitija pod izgovorom da traže Karlesa Pučdemona, bivšeg lidera Katalonije koji se zalaže za nezavisnost te španske pokrajine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gvardiola kao jatak za Pučdemona

Prilikom oba pretresa policija nije pronašla ono što je tražila, već samo Gvardiolu i njegovu porodicu. Zato su lažne optužbe dodatno iznervirale stratega "građana", koji je poznat kao pobornik ideje o samostalnosti Katalonije. On je javno istupao na Pučdemonovim protestima, a našao se i na udaru FA Engleske zbog nošenja žute trake, simbola podrške uhapšenim katalonskim liderima.

- Ne znam pravila na aerodromu i ne znam da li smeju tako da se ponašaju. Zapravo, oni sve smeju. Prvo sam čovek, pa tek onda trener. Savez Engleske zna da ću uvek nositi žutu traku jer se ne radi o političarima, već o demokratiji, pomaganju ljudima koji nisu apsolutno ništa skrivili. U zatvoru su četvorica, a postoje i drugi van Katalonije, a kada se vrate, uhapsiće ih zbog pobune - zagrmeo je o torturi Gvardiola.

Iako nije dokazano da je jatak, treneru Sitija preti kazna zbog nošenja žute trake kojom je "prekršio pravila oblačenja i oglašavanja". Podsetimo, Karles Pučdemon je nakon proglašenja nezavisnosti Katalonije, koje je inicirao, optužen, pa je pobegao u Belgiju zbog pretnje da će biti uhapšen.

Pep: Policija u Barseloni sve sme. Tek sad ću da nosim žutu traku kao podršku nevinim ljudima u zatvoru

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading