FSS I MOS NASTAVILI AKCIJU: Oprema za klubove sa Čukarice

Autor:

Sport

23.02.2018

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta intezivirali su akciju podele sportske opreme klubovima širom Srbije, a posle nedavne posete Mladenovcu, odnosno gradskoj opštini Palilula, opremu su „zadužili“ i klubovi sa teritorije opštine Čukarica.

RepublikaFoto: fss.rs

Do sada je donirano više od hiljadu klubova a cilj Fudbalskog saveza Srbije, u skladu sa predizbornim obećanjem predsednika Slaviše Kokeze, jeste da ovom akcijom budu obuhvaćeni svi klubovi u Srbiji, pogotovo oni iz nižih rangova koji do sada nikada nisu dobili ovu vrstu pomoći neophodnu za normalan razvoj pre svega mlađih kategorija.

 

U prisustvu predsednika opštine Čukarica, Srđana Kolarića, predstavnika Fudbalskog saveza Srbije, generalnog sekretara Jovana Šurbatovića i koordinatora FSS za ženski fudbal Nikoslava Bjegovića, ministar Vanja Udovičić je istakao značaj ove akcije za sport i fudbal u Srbiji.

- Akcija Fudbalskog saveza Srbije ima za cilj da širom Srbije svaki klub ima najbolje uslove za rad, kao i da imamo što više dece na fudbalskim terenima. Sve to je primer sistemske brige o sportu danas, ali i ulaganje za budućnost. Posebno mi je drago kada vidim da na Čukarici imamo puno fudbalskih klubova, veliki broj dece u sportu, ali i to što je Čukarica ovu godinu proglasila godinom sporta. I upravo ovakvom saradnjom svih odgovornih činilaca iz ministarstva i saveza, kao i lokalnih samopuprava, želimo da sport bude izbor svih i dostupan svima – rekao je Vanja Udovičić.
RepublikaFoto: fss.rs

Oprema je podeljena mnogim klubovima.
- Fudbalski savez je najbrojnija sportska porodica u Srbiji sa preko 2500 klubova i više od 150000 registrovanih igrača i naša namera je da kroz ovu, ali i mnoge druge akcije, pomognemo razvoj fudbala u Srbiji. Drago nam je da je Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo značaj ove vrste pomoći i ulaganja u sport, a zajednička želja je da inteziviramo akciju kako bi u narednom periodu uspeli da dođemo do broja od 2000 klubova koji su dobili donaciju u vidu opreme neophodne za razvoj klubova i njihovih selekcija. Nedavno smo bili u Mladenovcu, posetili zatim Palilulu, danas Čukaricu i mogu samo da kažem da ćemo veoma brzo biti u nekoj novoj sredini, novom gradu i opštini sa novim količinama opreme - rekao je Jovan Šurbatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading