PROFITIRA I U PENZIJI: Goran Pandev prodao svoj klub!

Autor:

Sport

06.05.2023

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije objavljeno ko je kupac, a pretpostavlja se da je to italijanski klub Brera iz Milana.

PROFITIRA I U PENZIJI: Goran Pandev prodao svoj klub!

Foto: Tanjug/AP

Goran Pandev

Nekadašnji makedonski fudbaler Goran Pandev prodao je većinu deonica Fudbalskog kluba Akademija Pandev i ekipa će sledeće sezone dobiti novog vlasnika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Goran Pandev

Kako se navodi u saopštenju, legendarni fudbaler je prodao 2.250 deonica ( 90 odsto) za iznos od 603.000 evra. Nije objavljeno ko je kupac, a pretpostavlja se da je to italijanski klub Brera iz Milana.

To je treći klub sa Apeninskog poluostrva, nakon milanskog Intera i Milana, sa kojim je Goran Pandev duže vrime aktivno pregovarao, i bio gost na nekoliko događaja koje je tim organizirao vezano uz poslovnu klimu.

Akademija Pandev blizu je da osigura opstanak u elitnom društvu prvenstva Severne Makedonije, a nekadašnjem napadaču će u vlasništvu ostati samo 250 deonica.

Važi Pandev za jednog od najboljih fudbalera sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Najblistavije trenutke karijere je doživeo u Laciju čiji je najbolji strani strelac u istoriji sa 64 gola, a sa Interom je osvojio onu tripletu 2010. godine.

Da ne pominjemo da je u selekciji Severne Makedonije na 122 utakmice postigao 38 golova i da drži praktično sve moguće rekorde u nacionalnom timu sa kojim je prošle godine učestvovao i na prvom Evropskom prvenstvu od osamostaljenja države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading