NAPREDAK GRABI KA OPSTANKU: "Čarapani" bolji od "golubova"

Autor:

Sport

22.04.2023

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaslužen trijumf domaćeg sastava.

NAPREDAK GRABI KA OPSTANKU: "Čarapani" bolji od "golubova"

Foto: Starsport

Fudbaleri kruševačkog Napretka

Kruševački Napredak je savladao Spartak iz Subotice 1:0 u prvom kolu plej-auta Superlige Srbije.

Trenutak odluke dogodio se u 17. minutu kada je levi bek Vladimir Prijović, koji je prošlog leta stigao iz danskog Alborga, pogodio mrežu Subotičana.

Kruševljani su u prvom poluvremenu bili bolji rival i sasvim zasluženo su stigli do prednosti.

U drugom poluvremenu je tempo bio znatno sporiji. 

Nije trener gostiju Milan Milanović ništa menjao u pauzi, ali jeste probudio svoj sastav. U samo nekoliko minuta nastavka pokazao je Spartak više nego u celom poluvremenu. U centru pažnje bio je Hrstić. Prvi put kada je njegov udarac osujetio Petrić, a potom kada je šut mladog napadača blokirao Prijović. No, ataci Subotičana bili su kratkog daha, Napredak je brzo ponovo preuzeo konce igre i mogao da duplira prednost da su se Šarić i Bastajić nešto bolje snašli u kombinaciji koju je na kraju osujetio Manojlović.

Mogao je Knežević, taman što je ušao u igru, da upiše asistenciju, ali je Bastajić bio neprecizan. Iako otresitiji u drugom delu igre, nisu goste uspeli da naprave nove ozbiljne šanse, pa ostaju u zoni baraža Superlige, sa pozicijom niže posle pobede Mladosti u Lazarevcu (1:0).

Napredak još nije teorijski obezbedio opstanak, ali praktično je na korak od toga, jer se na šest kola do kraja šampionata nalazi na osam bodova više od lučanske Mladosti, sa prednošću nad rivalom zbog boljeg plasmana pred početak plej-auta.

"Čarapani" su sa  34 boda u sigurnoj zoni, dok su "golubovi" na poziciji 14. sa 25 poena i čeka ga žestoka borba za opstanak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading