MATA ZABRINUT: Fudbal je izgubio smisao

Autor:

Sport

10.02.2018

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Mančester junajteda Huan Mata rekao da se plaši da je "najlepša igra izgubila bitku sa komercijalizacijom i globalizacijom".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Murinjo i Mata

Huan Mata je završio dva fakulteta, a i bavi se humanitarnim radom. On je u razgovoru za britanske medije rekao da je zabrinut za budućnost fudbala.

- Često mi se dogodi da me deca, koju sretnem u gradu ili na terenima, pitaju zašto nosim ove, a ne one kopačke, zašto ne promenim frizuru? Ne pitaju me kako centriram, zašto imam ovakav položaj tela kada šutiram, kako sam počeo da bavim fudbalom... Fudbal je izgubio smisao, čini mi se da klinci više razmišljaju o tome kako će proslaviti gol, a ne kako će ga postići - rekao je Mata.

On tvrdi da veliki klubovi nebitnim stvarima daju previše prostora.

- Dođe novi igrač i pravi se film, to se vrti na društvenim mrežama, marketing je važniji od osnove fudbala - rada sa decom, učenja pravim vrednostima... Moguće da ćemo uskoro morati da imamo mobilne telefone sa sobom na utakmicama da bismo se slikali tokom meča i zadovoljlili komercijalne potrebe klubova - rekao je Mata. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading