ŽESTOKO! Ljubimac "delija" u SUKOBU zbog Srbije: Rasprava koja je POTRESLA fudbalski svet!

Autor:

Sport

28.03.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je veoma napeto.

ŽESTOKO! Ljubimac "delija" u SUKOBU zbog Srbije: Rasprava koja je POTRESLA fudbalski svet!

Foto: Starsport

Bojan Đorđić i Nikola Žigić

Sećate li se Bojana Đorđića?

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde koji je na Marakanu stigao iz Mančester junajteda i osvojio je "delije" golom protiv danskog Odensea u Kupu UEFA i čuvenoj pobedi rezultatom 4:3, te duplom krunom u sezoni 2003/04. našao se u centru pažnje fudbalske javnosti.

Đorđić dugi niz godina radi kao komentator i stručni konsultant u Švedskoj, a sada je ušao u žestoku raspravu sa selektorom fudbalske reprezentacije te zemlje, Janeom Andersonom.

Šveđani su savladali Azerbejdžan sa 5:0, a Đorđiću je zasmetalo to što je fudbaler AZ Alkmara Jesper Karlson igrao samo osam minuta. 

Imao je odlične igre pre povrede zbog koje je na jesen bio van terena čak pet meseci. Nakon što se vratio, jedva da je dao gol, ali lagano se vraća u formu. Dugo sam razgovarao s njim. Možemo da pričamo o selektiranju ekipe, možemo provesti celu je**nu noć pričajući o tome - rekao je Andreson i nastavio:

- Mislim da je on odličan fudbaler, ali ako će on da igra onda će Aleksander Ajzak ili Viktor Gikereš biti na klupi. Ko od njih da ne igra? Dozvoljeno mi je da izaberem 11 igrača. Ko da ne igra onda? Ako si ti menadžer onda budi tu umesto mene.

 

 

Nastavio je Đorđić sa pitanjima, a Anderson je totalno pobesneo.

-  Ne mogu više da podnesem ta stalna prigovaranja. Lično to shvatam? Ma ne. Pa pričamo o igraču koji je ušao u igru i dao gol iz svoje druge šanse. Došao sam vam u studio, a vi tako dižete ruku na mene i pola sata samo nešto kukate i prigovarate - istakao je on, pa udario još jače:

- Došao sam ovde da odgovaram na pitanja, a vas četvorica me samo napadate nešto, a pobedili smo 5:0. Eto, ti si baš bio igrač i trener na ovakvom nivou. Možda si trebao da predstavljaš nekog drugog.

Jasno je aludirao Anderson na Đorđićevo poreklo i Srbiju, pa je nekadašnji igrač Zvezde rešio da odgovori:

Koga sam trebao da predstavljam? Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Šta uopšte pokušavate da kažete. Je li to implicirate? To je je**no loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju baš kao i vi. Užasno nizak udarac od selektora jedne reprezentacije - zaključio je Đorđić.

Bojan Đorđić je u Crvenoj zvezdi odigrao 24 utakmice i postigao je jedan pogodak, ali je ostao u lepom sećanju svim "delijama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading