SAŠA ZDJELAR O PLANOVIMA: Sanjam gol i slavlje s "grobarima"

Autor:

Sport

05.02.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve pripremne utakmice su dovoljne da se vidi klasa. Saša Zdjelar stigao je u Partizan kao ogromno pojačanje za prolećni deo sezone, u kojem se napada dupla kruna i najmanje šesnaestina finala Lige Evrope.

RepublikaFoto: Partizan.rs/Miroslav Todorović
"Grobar" odmalena: Saša Zdjelar

Fudbaler sa bogatim internacionalnim iskustvom lako se uklopio u tim "parnog valjka", kluba čija mu crno-bela krv teče venama. Dve godine nakon prvog pokušaja stigao je u Humsku, na stadion na koji dolazi odmalena kao navijač. U intervjuu za Srpski telegraf otkrio je šta mu je sledeći cilj.

Foto: Srpski telegraf

- Gol u crno-belom dresu mi znači sve! Kada sam bio dete, sanjao sam da dajem gol za Partizan, da trčim do južne tribine i slavim sa navijačima. I to će doći - kao iz topa će igrač koji je u Humsku došao iz Olimpijakosa i zadužio dres sa brojem 16.

Kao neko kome je Partizan dečački san, kako si reagovao kad je dogovoreno da dođeš?

- Dojurio sam! Spakovao sam se preko noći i poneo samo osnovne stvari. Donji veš, košulje, nešto lične sportske garderobe i kopačke. I jednu knjigu, "Put kojim se ređe ide". U Atini je ostalo pet kofera u koje je stao ceo moj život u Grčkoj. Oni će direktno za Beograd. Poneo sam i veliko igračko iskustvo iz Olimpijakosa, sa njim sam debitovao u Ligi Evrope i Ligi šampiona.

Kako je bilo igrati u crveno-belom, kako ti je stajao dres Olimpijakosa?

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Zdjelar sa sedam godina

- Stajao je dobro, ali ne kao crno-beli. Partizan je moj klub, za njega navijam od detinjstva. Jedva čekam prvu zvaničnu utakmicu i prvi gol. Dao sam samo jedan pogodak u klupskoj karijeri, za Olimpijakos u kupu. Nešto me nije htelo.

Odmah si se uklopio u tim. Ko je ostavio najveći utisak na tebe?

- Imamo dobru ekipu, ja se samo trudim da pružim maksimum onog što znam. Dobri su momci, pomažemo se u igri, imamo dobru komunikaciju, koja je važna. Stojke (Vladimir Stojković) pravi je autoritet. On nam je otac na terenu, uz Sašu Ilića. Njegovo internacionalno i reprezentativno iskustvo nema cenu.

Pomenuo si Ilića, ti si nov Saša u klubu, da li si i naslednik?

- Jedan je Saša. Kada pomenemo Partizan, Ilić je živa legenda. Voleo bih kada bih mogao da ga dosegnem, ali sumnjam. On je nezamenljiv. Jedan je Ilić kapiten - zaključio je Zdjelar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading