ĐUKIĆ NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: Srećan sam. Odigrali smo pravu evropsku utakmicu

Autor:

Sport

03.02.2018

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić izjavio je da je srećan zbog pobede crno-belih nad ekipom Teplica na pripremnom meču u Limasolu.

RepublikaFoto: Partizan.rs/Miroslav Todorović
Đukić daje savete igračima

Partizan je slavio 2:0 golovima Ivanovića i Tavambe.
 

Foto: Srpski telegraf

- Srećan sam. Ekipa je odigrala pravu evropsku utakmicu. Trvdu i čvrstu. Radila je u odličnom ritmu 90 minuta. Videli smo dosta kvaliteta, niz šansi, a igrači zaslužuju pohvale za zalaganje. Svaka utakmica je novo dokazivanje. Borba za mesto u timu je otvorena. Svi će pokušati da se nametnu. Hteo sam da se muče, da imaju po 90 minuta u nogama. A sledeću će celu igrati drugi fudbaleri - rekao je Đukić posle utakmice.


On je potom analizirao igru pojedinih fudbalera.

- Ivanović se tokom ovih priprema dosta mučio. Za njega je sve ovo teško. Nija navikao na toliki rad za ekipu. Stoički je sve izdržao. Drago mi je što je golom krunisao dobru partiju. Zdjelar je vrhunski igrač. Uvek je na pravom mestu. Lider. Dobro postavljen, vodi ekipu. Dobili smo pravog igrača. Pantić je bio odličan. Daje nam pametne lopte. Razigrava tim. Poseduje veliki potencijal. Momci su odigrali na visokom nivou. Tavamba je za nas veoma bitan fudbaler. Kad pristupi ozbiljno utakmici i bude maksimalno koncentrisan, onda nam donosi mnoge stvari. U susretima sa tvrdim, agresivnim rivalom on je taj koji može da prihvati loptu, preko njega možemo da izađemo u napad. Radio je i on za ekipu, što je za mene najbitnije - rekao je Đukić.


Trener Partizana kaže da je Stojković lider tima.

- Osim individualnog kvaliteta svi su bili podređeni timu i to me čini srećnim. Stojković je lider, ima pravo da podvikne na svakog igrača, ali on to radi za dobrobit ekipe i momci njegove reči shvataju kao dobru nameru. Marko Janković je odlično odigrao, doneo kvalitet po boku i ulazio unutra - naveo je on.

Đukić se složio sa novinarima da je Partizan protiv Teplica odigrao najbolji meč od početka priprema na Kipru.


- Ekipa raste iz utakmice u utakmicu. Imali smo povređene igrače, nismo ušli u formi, ali tim polako vraća snagu i dobija na svežini. Ima dosta prostora za napredak. Hteo sam da se muče malo, da izdrže. To je dodatna vrednost. U utakmicama kad je muka, kad vam se čini da ne možete više, zapravo - možete. Sve dolazi iz glave. Bitno je da držimo nulu i da posle iz kvaliteta stignemo do gola protivnika. Ako primamo lako golove dolazi do pada koncentracije, gubimo samopouzdanje i to nije dobro. Pokazali smo da smo čvrsti u poslednjo liniji. Svi su radili za tim: i Toške i Mare i Panta. Radili su defanzivno. To je put, jer - drugog puta nema - zaključio je Đukić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading