UEFA SNOSI ODGOVORNOST ZA SKANDAL UOČI FINALA LŠ: Pukom srećom niko nije stradao!

Autor:

Sport

14.02.2023

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa navijača Liverpula skinuta je krivica nakon šokantnih scena uoči prošlogodišnjeg finala Lige šampiona, u nezavisnom izveštaju koji kaže da je „izvanredno da niko nije izgubio život“.

UEFA SNOSI ODGOVORNOST ZA SKANDAL UOČI FINALA LŠ: Pukom srećom niko nije stradao!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Real Madrida savladali su Liverpul u finalu Lige šampiona 2022. godine sa 1:0.

Podsetimo, početak susreta je kasnio, jer su se čekali navijači da ispune tribine stadiona Sen Deni.

Odmah nakon završetka meča, Liverpul je od UEFA zatražio pokretanje istrage zbog svega što se dešavalo pred početak finalnog susreta, a sada je stigao i izveštaj.

UEFA je "primarno odgovorna" za maltene katastrofalnu situaciju zbog koje su hiljade navijača Liverpula pretrpele torturu uoči finala Lige šampiona 2022. u Parizu, navodi se u saopštenju koje je objavilo upravno telo evropskog fudbala.

- Pozivamo UEFA i sve ostale da se okupe i preduzmu pozitivne i transparentne akcije kako bi osigurali da više nema skandala sličnih ovom - poručili su iz uprave Liverpula.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Navijači Liverpula

Samo saopštenje je otkrilo katalog grešaka UEFA i francuskih vlasti, uključujući i policiju, zbog neprimerenog ispaljivanja suzavca i biber spreja koji su doveli do sudara ispred Stad de Fransa pre početka finalne utakmice Real Madrida i Liverpula. Izveštaj je, takođe, otkrio neuspeh organizacija da rade zajedno i rekao da nije postojao plan B kada su stvari krenule naopako, što je ogroman propust u samoj organizaciji.

Opasne uslove ispred stadiona dodatno je pojačala policija koja je upotrebila suzavac na grupe navijača, kao i biber sprej na posetioce, koji su najnormalnije pokušavali da uđu sa važećim kartama. Zanimljivo je da niko nije izgubio život.

- Sve zainteresovane strane sa kojima je panel razgovarao složili su se da je ova situacija mogla da se pretvori u masovnu katastrofu sa smrtnim ishodom. Puna pažnja je trebalo da se posveti formulaciji i dogovoru o mestu održavanja i riziku događaja, procene i ispravne odluke o operativnim planovima.To se nije desilo - stoji u izveštaju kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 


 

Komentari (0)

Loading