POSLE STRAVIČNOG ZEMLJOTRESA: Turci ODUSTALI od fudbala!

Autor:

Sport

12.02.2023

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razumna odluka ekipe iz regije koja je sravnjena nakon razornog potresa.POSL

POSLE STRAVIČNOG ZEMLJOTRESA: Turci ODUSTALI od fudbala!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Gazijantep odlučio je da završi sezonu u turskoj Superligi, ali i u kupu Turske, nakon što je grad, ali i čitavu regiju, pogodio stravičan zemljotres u ponedeljak ujutru.

Klub je prethodno pružio podršku narodu zbog užasne tragedije, a zatim su se odlučili na radikalan korak, pošto su odlučili da više ne mogu da misle o fudbalu u ovoj sezoni.

- Odlukom našeg Upravnog odbora, FK Gazijantep je rešio da se povuče iz takmičenja u Zirat Superligi i Turskog kupa za sezonu 2022/23 - stoji u saopštenju kluba na zvaničnom sajtu.

U nastavku su saopštili i razloge za ovu odluku, a nije teško pogoditi da bi nastavak igranja fudbala u ovim uslovima bilo pravo mučenje za sve u ovom gradu.

Iz lige je takođe pre nekoliko dana istupila i ekipa Hatajspor, a iz FS Turske su poručili da nijedan od ovih klubova neće biti sankcionisan izbacivanjem iz elitnog ranga fudbala u Turskoj. 

Inače, smatra se da je u ovoj katastrofi život izgubilo preko 30.000 osoba, a cifra nažalost i dalje raste, pa se prema nekim mračnim procenama očekuje i šestocifren broj žrtava u ovom katastrofalnom zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading