DETONACIJA! UEFA ponovo na UDARU - fudbal više NEĆE BITI ISTI: Pravi se Superliga, ali je NE IGRAJU samo bogati!

Autor:

Sport

09.02.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesti koje nam dolaze iz Nemačke zaista su bombastične.

DETONACIJA! UEFA ponovo na UDARU - fudbal više NEĆE BITI ISTI: Pravi se Superliga, ali je NE IGRAJU samo bogati!

Foto: Tanjug/AP

Aleksander Čeferin

Realizacija ideje o Superligi bogatih u fudbalu koja se pojavila pre dve godine brzo je pala u vodu i ugašena je pre nego što je i zaživela.

Ipak, sama ideja nije umrla, a iz Nemačke su nam stigle informacije koje bi mogle da uzdrmaju svetski fudbal. Naime, novo takmičenje, pod nazivom Evropska fudbalska liga i koje će uključivati između 60 i 80 klubova, gde će postojati kvalifikacije i gde će i dalje u fokusu biti nacionalne lige umesto "kupovanja mesta" velikim budžetom moglo bi da zaživi u bliskoj budućnosti.

Nemački list "Sportšau" marketinška agencija A22, u saradnji sa Juventusom, Barselonom i Real Madridom (jedinim klubovima koji su ostali pri ideji Superlige), sprema novi, prihvatljiviji format koji bi mogao da promeni fudbal i potpuno isključi UEFA iz svake jednačine u budućnosti.

 

 

- Evropska fudbalska liga bi trebalo da bude otvoreno takmičeno sa 60 do 80 klubova rangiranih u nekoliko divizija - navodi se u saopštenju i dodaje da ovo neće biti "zatvoreno takmičenje" kako je trebalo da bude Superliga bogatih.

U saopštenju se ne navodi kako će se klubovi iz nacionalnih liga kvalifikovati, odnosno šta će biti sa Ligom šampiona, Ligom Evrope i Konferencijskom ligom, kao ni koliko divizija će postojati ili koliko će klubova dati koja zemlja, ali se ističe da će svi dobiti dobar deo finansijskog kolača.

Sada je sve na Evropskom sudu pravde u Luksemburgu čija se presuda čeka, ali sve i da bude potvrdna, Evropska fudbalska liga morala bi da bude podržana od strane UEFA, a to se, sva je prilika, neće desiti.

Kakva budućnost fudbal očekuje ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading