VELIKA TUGA: Preminuo Miroslav Ćiro Blažević

Autor:

Sport

08.02.2023

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasna vest za sve ljubitelje fudbala.

VELIKA TUGA: Preminuo Miroslav Ćiro Blažević

Foto: www.profimedia.rs

Miroslav Blažević

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je danas u 88. godini života, preneo je portal "24sata.hr".

Hrvatski trener je umro nakon duge borbe sa rakom, koji mu je prvi put dijagnostifikovan još 2011. godine. Nakon toga je bolest uspeo dva puta da pobedi, ali ne i treći put.

Blažević je rođen u Travniku 1935. godine, a u svojoj igračkoj karijeri je nastupao za Dinamo iz Zagreba, Lokomotivu, Sarajevo, Rijeku, kao i za Sion, odnosno Moutije.

 

 

Ipak, mnogo veći trag je upisao kao trener. Počeo je sa trenerskim poslom u Švajcarskoj, odakle se vratio u Hrvatsku, gde je upisivao sjajne uspehe sa Rijekom, sa kojom je stigao do četvrtine finala Šampiona kupova, gde je poražen od Juventusa. Zatim je preuzeo Dinamo, sa kojim je 1982. godine postao prvak Jugoslavije. Ipak, najveći uspeh je napravio na klupi reprezentacije Hrvatske, sa kojom je 1998. godine osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Vodio je između ostalog i Nant, Paok, kineski Šangaj, a bio je i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. Karijeru je završio 2015. godine, kada se povukao sa mesta trenera Zadra.

Mesto i vreme sahrane i dalje nisu poznati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Sasa

08.02.2023 08:30

Ah tuge!!!!!!!!

Sasa

08.02.2023 08:43

Sto niste objavili komentar.Pisete gluposti,i to moze ,a kad na to dodamo komentar ,odmah stop........