OVAKO SU MULJALI "GRAĐANI": Ugovor sa Manćinijem koji bi mogao da IZBACI Siti iz Premijer lige!

Autor:

Sport

07.02.2023

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampionu Engleske se crno piše.

OVAKO SU MULJALI "GRAĐANI": Ugovor sa Manćinijem koji bi mogao da IZBACI Siti iz Premijer lige!

Foto: Tanjug/AP

Roberto Manćini je na klupi Mančester sitija sedeo od 2009. do 2013. godine i predvodio je tim do prvih uspeha u novoj eri.

Ipak, njegov ugovor sa "građanima" je izuzetno sporan i mogao bi mančesterskog velikana da izbaci iz Premijer lige.

Nemački "Špigl" preneo je da je Manćini primao 1.600.000 evra kroz platu bez poreza, ali i dodatnih 1.900.000 miliona kao savetnik kluba Al Džazira iz UAE.

Tok novca je izgledao ovako: Manćinijeva firma "Italy International Services" bi slala tromesečne fakture Mančester sitiju, a oni bi poslali novac Abu Dabi Junajted grupi, koju vodi vlasnik Sitija šeik Mansur. Potom bi ta grupa prenela novac Al Džaziri, koja ih je uplaćivala Manćiniju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Roberto Manćini

Od ostalih bonusa, "Šigl" prenosi da je tu bio onaj za osvajanje Premijer lige (koju je i osvojio 2012. godine) od 4,5 miliona evra, dok mu je za trofej Lige šampiona obećano 3,3 miliona evra. Bilo je to i obezbeđenih letova za njega i porodicu, smeštaj, karte za domaće utakmice i slično.

Podsetimo, Siti se tereti da je kršio pravila u periodu od 2009. do 2018. godine, periodu koji je dvostruko duži od onog zbog kojeg je UEFA već kaznila klub sa Etihada sa 30.000.000 evra i zabranom igranja u Evropi dve godine.

Podsetimo, Siti se tereti da je kršio pravila od 2009. do 2018. godine, dvostruko dužem periodu od onog zbog kog je UEFA već kaznila siti sa 30.000.000 evra i zabranom igranja u Evropi dve godine.

Kasnije je kažnjen samo sa 10.000.000 kada je kaznu preinačio Sportski sud u Lozani. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading