ILIĆ KAO PIKSI! Selektor ekskluzivno otkrio: Marsej samo stanica, zažaliće Inter i Milan

Autor:

Sport

23.01.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rođene Nišlije, preko klubova iz rodnog grada i beogradske Crvene zvezde, završile u Veroni, odnosno Marselju

ILIĆ KAO PIKSI! Selektor ekskluzivno otkrio: Marsej samo stanica, zažaliće Inter i Milan

Foto: Tanjug/AP

Hakan Čalhanoglu i Ivan Ilić

Ivan Ilić (21) sigurnim koracima grabi ka fudbalskim zvezdama. Kako i ne bi kada je transferom u Marselj krenuo već utabanom stazom slavnog sunarodnika i sugrađanina Dragana Stojkovića Piksija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

ZADOVOLJAN Stojković

Mladi Nišlija proživljava renesansni period u proteklih godinu-dve. Odličnim partijama u Veroni najpre je zavredeo status lidera u mladoj reprezentaciji Srbije, a potom opravdao poverenje selektora seniora u kvalifikacijama za Mundijal i, naposletku, apsolutno zasluženo našao se na spisku putnika za planetarnu smotru krajem 2022. Kruna predanog rada stigla je početkom tekuće godine pošto je u transferu vrednom 18.000.000 evra pojačao slavni francuski klub i bivšeg prvaka Evrope - Marselj. Sudbina je htela da Ilićev razvojni put, gle simbolike, bude gotovo identičan kao Piksijev, koji je tokom igračke karijere nastupao za iste klubove, ali malo drugačijim redosledom. Naime, obojica su prve fudbalske korake napravili u Nišu, preko kojeg su stigli u najveći klub u zemlji Crvenu zvezdu. Potom je Ivana kupio Mančester siti, u kojem nije uspeo da se nametne, da bi bio prodat Veroni, iz koje se seli u Marselj. Jedina različitost jeste ta što je Stojković Francusku zamenio Italijom.

Svedok i jedan od generatora Ivanovog prosperiteta nesumnjivo je Goran Plavi Stevanović, selektor mlade reprezentacije.

- Niš je čudo! Očigledno je da s tog područja dolaze veliki igrači, da ih ne nabrajam sada jer ih ima mnogo. Zaista je u pitanju plejada asova i zbog toga posebnu pažnju treba obratiti na fudbalere odatle. Ivan je izuzetno talentovan igrač. Jedan od najtalentovanijih na ovim prostorima u poslednjih 20 godina. Dobro sam upoznat s njegovim kvalitetima, jedino mi je malo žao što u Srbiji nije ostao malo duže, što nije odigrao neki derbi. Ali i ovakav razvojni put je odličan. Krasi ga karakter pobednika, siguran sam da će obeležiti evropski fudbal, kao i da mu je Marselj samo usputna stanica ka nekom većem i jačem klubu. Ima ozbiljan trkački i tehnički kapacitet. Otići će u Španiju ili Englesku - kaže za Republiku Stevanović, u čijem je timu Ilić nosio kapitensku traku, i dodaje:

Republika

Foto: Starsport

Ponosan - Goran Stevanović

- Po vokaciji je lider, kod mene je odrađivao vrhunski posao. Kao i u seniorskom timu. Uskoro će se nametnuti i zauzeti poziciju koju zaslužuje. Čudi me da su ga Milan ili Inter pustili da napusti Italiju, siguran sam da će uskoro shvatiti grešku. Inače, 2004. sam i Vidiću bio dobar prognozer, pa zapamtite šta sam rekao - zaključio je selektor "orlića".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading