KRAJ SAGE! On je BIVŠI - reprezentacija dobila novog SELEKTORA posle KRAHA u Kataru!

Autor:

Sport

09.01.2023

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle nekoliko imena u opticaju, izbor je pao na njega.

KRAJ SAGE! On je BIVŠI - reprezentacija dobila novog SELEKTORA posle KRAHA u Kataru!

Foto: Starsport

Fernando Santoš i Dragan Stojković Piksi

Roberto Martinez, doskorašnji selektor Belgije, predstavljen je danas kao novi šef struke u reprezentaciji Portugala.

On će na tom mestu zameniti Fernanda Santoša, koji nije nastavio saradnju sa ovom reprezentacijom, nakon lošeg rezultata u Kataru.

Novi selektor je tačno u podne u Lisabonu imao promociju, a kako sam kaže, jedna od prvih stvari biće da nauči portugalski.

- Hvala vam na poverenju. Pokušaću što pre da naučim portugalski. Srećan sam što sam ovde, što ću moći da vodim jedan od najtalentovanijih timova na svetu. Od prvog sastanka sa čelnicima Saveza znao sam da je to projekat koji želim. Razumem da postoje velike želje i ciljevi, ali znam i da je tu velika grupa ljudi koja će raditi na tome - rekao je Martines.

Martines je naravno prokomentarisao i status Kristijana Ronalda, najveće zvezde ovog tima.

 - Počinjemo proces tako što ćemo pokušati da upoznamo sve igrače koji bi mogli da budu deo ove selekcije. Daćemo priliku svim igračima koji su već u selekciji. Kristijano je jedan od njih. To je prirodan proces, koji nosi odgovornost, moraćemo da donesemo važne odluke za tim. One se donose na terenu, ja nisam neko ko donosi odluke brzopleto. Želim sve da upoznam, od danas počinjem razgovore sa igračima. Ronaldo je uz tim 19 godina i zaslužuje respekt. Pričećemo. Posle svega, na meni je da napravim najbolji izbor za Evro 2024. Počinjemo rad već sutra - poručio je Martines.

Podsetimo, Portugal je stigao do četvrtine finala Svetskog prvenstva u Kataru, gde su izgubili od Maroka, najprijatnijeg iznenađenja turnira. Pre toga su do Mundijala stigli posle baraža, jer su doživeli šokantan poraz od Srbije u Lisabonu.

Najveći uspeh pod Santošom Portugal je napravio 2016. godine, kada su postali prvaci Evrope, pobedom nad Francuskom u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Dragan

09.01.2023 17:16

Kakve veze ima Piksi? Mogli ste ispod naslova da stavite Titovu sliku, ne bi bilo ništa drugacije! BLAGO VAMA KAKVE NOVINARE IMATE!