Mesi ili Ronaldo - ko je stvarno NAJBOLJI? Večna bitka dobija EPILOG, Portugalac će biti BESAN!

Autor:

Sport

25.12.2022

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinac na pragu ogromne nagrade za koju niste znali da postoji.

Mesi ili Ronaldo - ko je stvarno NAJBOLJI? Večna bitka dobija EPILOG, Portugalac će biti BESAN!

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Fudbalska reprezentacija Argentine popela se na krov sveta u Kataru.

Lionel Mesi vodio je "gaučose" do trofeja "zlatne boginje" na Svetskom prvenstvu i na taj način uspeo je da se upiše u istoriju.

I dalje traje večna bitka između Argentinca i Kristijana Ronalda o tome ko je bolji fudbaler.

Svako ima svoje fanove i nema sumnje da su njih dvojica obeležili čitavu jednu fudbalsku eru. Ipak, sada bismo konačno mogli da dobijemo odgovor na ovo pitanje.

O čemu se zapravo radi?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

 

Leo Mesi je na pragu jednog ogromnog priznanja. On je glavni kandidat za nagradu koja nije dodeljena još od 1989. godine! U pitanju je Super zlatna lopta, najređe individualno fudbalsko priznanje koje je do sada osvojio samo jedan čovek.

Čuveni Alfredo di Stefano je pre 33 godina dobio ovu nagradu povodom 30. godišnjice magazina "Frans fudbal", u čijoj se inače organizaciji dodeluje i Zlatna lopta.

Ova nagrada se dodeljuje na svakih 30 godina i to isključivo ako postoji odgovarajući kandidat, a sada su sve jače glasine da će Mesi dobiti laskavo priznanje. 

Na ovaj način "GOAT" fudbalska trka mogla bi da bude konačno rešena, a Kristijano Ronaldo se, verujemo, ne bi složio sa odlukom, te bi bio veoma besan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi

 

Za sada se "Frans fudbal" nije izjašnjavao, ali je za verovati da bi ova ideja mogla da se realizuje. Mesi je glavni kandidat za "običnu" Zlatnu loptu, priznanje koje je do sada već sedam puta osvajao.

Navodi se ipak da ukoliko nagrada bude dodeljena, to će se desiti tek 2029. godine kada će Mesi uveliko biti u fudbalskoj penziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading