ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA! Heroj Partizana SVE OTKRIO: Sale Ilić je dotrčao do mene i rekao samo DVE REČI!

Autor:

Sport

23.12.2022

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi se rado sećaju ovog događaja.

ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA! Heroj Partizana SVE OTKRIO: Sale Ilić je dotrčao do mene i rekao samo DVE REČI!

Foto: Starsport

Milivoje Ćirković protiv Olimpika iz Marseja

Ne postoji navijač Partizana koji se neće nasmejati kada čuje ime Milivoje Ćirković.

Čuveni bek crno-belih ostao je u dragom sećanju Grobarima, a njegov penal protiv Njukasla bio je odlučujući za prvi plasman Partizana u grupnu fazu Lige šampiona.

Posle dugo godina, Ćirković je otkrio dugo čuvanu tajnu sa te utakmice.

Prvih pet penaldžija je bilo određeno. Posle promašaja Ivice Ilieva, kojeg je Mateus beskrajno voleo, postavilo se pitanje ko će da izvede šesti penal. Saša Ilić je pre početka serije rekao da nema snage, ali je ipak uzeo loptu i izveo fantastičan, pravi kapitenski, penal. Zatim su se čuli su povici sa klupe da bi Ivica Kralj trebalo da izvede odlučujući penal i stavi tačku na svoju fantastičnu partiju. Sale je dotrčao do mene, bacio mi loptu i rekao „Daj gol“. Moram biti iskren, bilo je i nekih negodovanja, ipak nisam bio veliki penaldžija, međutim, kad se Šaj Given bacio na pogrešnu stranu znao sam da je to, to. Ostatak je istorija - rekao je Milivoje Ćirković.

Vratio se Milivoje na mesto uspeha, pa će u nastavku sezone raditi u Humskoj kao jedan od skauta. Za ovu generaciju veruje da može da napravi veći uspeh nego što je to uradila ona njegova, a gostujući u Partizanovom podkastu setio se i sudara sa velikim zvezdama svetskog fudbala.

Videlo se odmah da će Didije Drogba postati jedan od najboljih napadača sveta. Bio je izuzetno brz, spretan, snažan, zaista je bilo izuzetno teško čuvati ga. Ispalo je tako da je možda i jedina utakmica u kojoj smo nadigrani baš ta u Marseju kada je Drogba postigao het-trik. Porto je bio sjajno izbalansiran, iako se u grupi sa nama dosta mučio, u nokaut fazi je Žoze Murinjo pokazao zašto je to što jeste i uspeo je da osvoji Ligu Šampiona. Šta tek reći o Galaktikosima? Došli su Roberto Karlos, Zidan, Bekam, Ronaldo i mi smo ih nadigrali. Čak smo i u revanšu nezasluženo izgubili, primili smo gol iz velikog ofsajda - istakao je Ćirković, a zatim se prisetio i dve veoma zanimljive figure, Lotara Mateusa i Tariba Vesta:

Republika

Foto: Starsport

Milivoje Ćirković

- Mateus je imao 42 godine kad je došao u Partizan, mogao je egal da igra sa nama. Štaviše, na pripremama i treninzima je radio sve isto kao i mi, ako ne i bolje. Značilo je takvo ime, autoritet, uticao je i na mentalitet ekipe. A tokom finalnog sastanka u svlačionici pred revanš meč protiv Njukasla, Taribo je u jednom trenutku zamolio Mateusa da izađe iz svlačionice. To je bilo prilično čudno nama igračima, međutim, Lotar je kao prekaljeni as osetio trenutak i izašao. Taribo je tada rekao da su bogovi na našoj strani i da ćemo pobediti. Koliko god to komično delovalo, ipak nam je ulilo sampouzdanje da još jače uđemo u meč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading