IBANJEZ NAM SVE OTKRIO: U Argentini se Mesi smatra većim od Maradone! Srbiju na Mundijalu poremetile priče o porodicama igrača

Autor:

Sport

02.01.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Levi bek Grafičara najavio i da će dolaziti u Pionir da bodri Luku Vildozu i Fakunda Kampaca.

IBANJEZ NAM SVE OTKRIO: U Argentini se Mesi smatra većim od Maradone! Srbiju na Mundijalu poremetile priče o porodicama igrača

Foto: Milan Kostić

Događaj godine u svetu sporta bilo je Svetsko prvenstvo u Kataru, koje je bilo prvo ikada koje nije održano preko leta, već je trajalo od 20. novembra do 18. decembra.

Prema tome, utisci sa Mundijala su i dalje sveži, a titulu je osvojila reprezentacija Argentine, koja je u jednom od najboljih finala u istoriji savladala Francusku posle penala.

Tim povodom smo odlučili da kontaktiramo jednog čoveka iz sveta fudbala koji se nadao takvom ishodu, a izbor je bio jednostavan - Luis Ibanjez.

Republika

Foto: Starsport

Luis Ibanjez u dresu Crvene zvezde

Bivši fudbaler Crvene zvezde i aktuelni prvotimac Grafičara je za portal Republika.rs detaljno opisao kako se u njegovoj domovini pratilo prvenstvo u Kataru.

Gde si gledao finale Mundijala i kako si proslavio titulu prvaka sveta koju je osvojila Argentina?

- Finale sam gledao u Zagrebu kod tasta i tašte. Uživali smo zajedno, plakao sam prvo od sreće, pa od tuge. Na kraju smo osvojili pehar i svi zajedno smo proslavili - započeo je Lučo razgovor za naš portal.

Posle ovog Svetskog prvenstva, da li se u Argentini većim smatra Dijego Armando Maradona ili Lionel Mesi?

- Mislim da su ljudi i pre Mundijala shvatili da je Mesi veći u istoriji Argentine, odnosno onog trenutka kada je osvojio Kopa Amerika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Da li je opala euforija u Argentini posle početnog poraza od Saudijske Arabije?

- Nije. Narod je verovao u ovu ekipu i svi u Argentini smo znali kakvu reprezentaciju imamo i šta će na kraju biti u Kataru. Zbog toga euforija nije opala. Jednostavno smo znali da će naš tim sve dobro odraditi i da će se boriti za titulu, što se na kraju i desilo.

Ostavio si veliki trag u Hrvatskoj i Srbiji. "Vatreni" su osvojili bronzu u Kataru, a "Orlovi" su ispali u grupi. Kako komentarišeš učešće te dve reprezentacije na Svetskom prvenstvu?

- Imao sam priliku i čast da igram u dva najveća kluba na Balkanu. Hrvatska je osvojila treće mesto, a mogla je doći i do finala. Ipak nije, ali joj je i to treće mesto zasluženo pripalo, jer već godinama radi dobro i kostur ekipe se ne menja, već samo po nekoliko igrača i svi zajedno su veoma dobro funkcionisali.

Nadam se Kampacovom ili Vildozinom dresu iz Zvezde

Republika

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco i Luka Vildoza

Kao neko ko ima dosta iskustva u Srbiji, imaš li neku poruku za Luku Vildozu i Fakunda Kampaca?

- Nisam neki ljubitelj košarke, ali video sam da su došli prvo Vildoza, pa sad Kampaco. Imam Kampacov dres iz reprezentacije, znam kakav je igrač i koji ima karakter, dok o Vildozi znam malo manje. Želim im sve najbolje i doći ću da ih gledam. Prosto i dalje ne mogu da verujem da su moji Argentinci došli u Beograd i da igraju za moj bivši klub, Crvenu zvezdu. Ponavljam, iako ne pratim košarku, počeću, a zbog njih ću dolaziti i na utakmice.

- Nadam se i da ću dobiti dres od njih - rekao je Ibanjez uz smeh.

- Što se tiče Srbije, drago mi je što je bila na Mundijalu. Možda im je pritisak pravilo to što se počelo pričati i pisati o porodicama igrača. Kod nas u Argentini se to ne dešava, ne puštaju ni novinari, a ni narod da se to događa, jer je reprezentacija iznad svega. Žao mi je što se to desilo, zbog toga što igrači budu nervozni i to ne samo oni o kojima se piše, već i ceo stručni štab. To dovodi do toga da se raspadne atmosfera u ekipi i mislim da je to jedna od stvari koje bi trebalo promeniti u Srbiji da bi se napravio uspeh.

Kako ti je u Grafičaru?

- Jako sam zadovoljan u Grafičaru. Želim da uđemo u Superligu. Mislim da klub radi jako dobro, završava se novi stadion. Nadam se da ćemo pripreme proći bez povreda i da napadnemo plasman u elitu.

Republika

Foto: Starsport

Luis Ibanjez u dresu Grafičara

Planovi za 2023. godinu?

- Planovi su mi da ostanem u Grafičaru, ako bude sve ok. Imao sam priliku da ostanem u Argentini, u drugoj ligi. Imao sam ponudu i iz Hrvatske, ali sam pod ugovorom sa Grafičarom koji me vezuje do leta. Videćemo šta će biti, još nisu ni pripreme krenule. Ima vremena za sve - zaključio je Ibanjez.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading