Juri Vakulko želi prvu titulu u karijeri sa Partizanom: GOL ZVEZDI ZA NAJSREĆNIJI DAN U ŽIVOTU!

Autor:

Sport

28.01.2018

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi Ukrajinac u Partizanu Juri Vakulko (20) ima pun potencijal da opravda nadimke koje je dobio. Ukrajinski Mesut Ozil, Ševa (po Andreju Ševčenku), bio je solidan na prvom meču za crno-bele na pripremama protiv poljskog Gornjika (0:0) imajući u vidu da mu je sezona sa bivšim klubom Dnjeprom završena krajem novembra.

RepublikaFoto: ST/R.BIBIĆ
Vakulko: Svi su me prihvatili, osećam se kao sam nekoliko godina ovde

O “parnom valjku” je čuo dosta, informisao se i preko Youtube, pa već zna za veliko rivalstvo sa Crvenom zvezdom, zbog čega ne može da dočeka prvi derbi.

- Znao sam da je Partizan veliki klub sa tradicijom. Shvatio sam da se protiv Zvezde igra jedan od najvećih derbija na svetu. Jedva čekam da ga zaigram. Moram pre toga da se dokažem, ali ako dam gol Zvezdi biće mi to najsrećniji dan u životu. Želim da pobedimo svaki meč, da osvojimo svaki trofej za koji se borimo. Nikad u karijeri nisam osvojio neku titulu, u Partizan sam došao po svoju prvu. Verujem da ću je osvojiti – rekao je Vaklulko na Kipru.

Njemu je dolazak među crno-bele treći boravak u Srbiji jer je u dva navrata bio ovde sa reprezentacijom Ukrajine. Jurij želi da nauči srpski jezik, a neke reči mu već dobro idu.

- Prvo sam naučio da kažem “hvala” i brojeve. Zatim “levo, “desno”. Napisao sam sebi u telefonu kako bih zapamtio. U Ukrajini nisam imao sa kim da govorim ni engleski, jer u Dnjepru nismo imali strance. Dobro se sporazumevamo. Nije fraza, stvarno se osećam kao kod kuće. Kao da nisam novajlija, već kao da igram ovde nekoliko godina. Svi žele da mi pomognu. Igrači me nisu primili samo u klub već i u familiju – dodaje Vakulko.

RepublikaFoto: ST/R.BIBIĆ
Vakulko zapisao prevod potrebnih reči u telefon

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading