NIŠTA IM NIJE SVETO: Hrvati i Šolak gaze po mrtvom Siniši

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno...

NIŠTA IM NIJE SVETO: Hrvati i Šolak gaze po mrtvom Siniši

Foto: Tanjug/AP

O pokojnicima sve najbolje, bar bi to bio red. Tako, ipak, ne misle oni kojima smeta sve srpsko i ponosni Srbi, pa čak i pokojni velikani, kakav je bio fudbalski as Siniša Mihajlović. U trenutku kada je svet umuknuo skrhan bolom na vest da je Miha izgubio trogodišnju utakmicu protiv opake bolesti leukemije, pre nego što su na svim meridijanima počeli da mu odaju poslednju poštu, usledio je orkestriran i prekopiran napad na jednog takvog asa, kakav je bio čovek koji je našoj zemlji doneo mnogo radosti.

KOPI-PEJST NASLOVI

Republika

Foto: Profimedia

Dragan Šolak

I dok se od Hrvata tako nešto moglo i očekivati, s časnim izuzecima u pojedinim medijima i izjavama pojedinaca, skandalozno je, mada ne i iznenađujuće, da je na Mihajlovića udarila grupa domaćih medija pod okriljem "Junajted grupe" Dragana Šolaka. Naime, počev od perjanice hrvatskih medija portala Index.hr i Sportskih novosti pa preko domaćih sajtova N1, Nova i Danas u svim su se na identičan način osvrnuli na preranu Mihinu smrt. Kao po komandi, a možda je neko naredbu stvarno i izdao, tek u svim pomenutim mediji se pojavio gotovo identičan tekst, sa skoro istim naslovom, a u kojem se u prvi plan ističu nefudbalski delovi iz Mihajlovićevog života. U pitanju je kopiranje intervjua za Gazetu delo sport iz 2013, u kojem je za Italijane otvorio dušu i govorio o životu u Vukovaru, ratu u SRFJ i odnosu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, s tim da, kada o tome pišu mediji u regionu, to dobija potpuno drugačiju konotaciju. A pogotovo kada se prenosi u negativnom kontekstu.

Hrvate je zaboleo i deo u vezi s utakmicom odigranom u Zagrebu (2:2), posle koje je Jugoslavija otišla na EVRO 2000, a na kojem je Siniša iz prekida asistirao za oba gola. Međutim, s potpuno istim stavom i žarom taj deo teksta preneli su i pomenuti srpski mediji, kao da ni njima nije drago što je Mihajlović doprineo velikoj pobedi usred Zagreba.

DRUG PARLAMENTARAC

Republika

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

Da o Siniši mogu loše da misle samo oni Hrvati i domaći dušebrižnici koji ga ne poznaju, Srpski telegraf je dokazao još krajem 2019. Tada smo otišli u njegovo rodno Borovo Selo i Vukovar i čuli samo reči hvale od svih ljudi s kojima je delio dobro i zlo do rata.

Na sreću, i sada postoje i svetli primeri u komšiluku. Tako se Predrag Fred Matić, hrvatski zastupnik u Evropskom parlamentu, veoma emotivno oprostio od Mihe. On je otkrio da su bili veoma bliski uprkos svemu što se izdešavalo u građanskom ratu.

- Umro je moj prijatelj Siniša Mihajlović. Družili smo se, zajedno igrali mali fudbal i izlazili. Ratne godine su nas privremeno razdvojile, ali prijateljstva iz mladosti ne daju se pomutiti i ostaju zauvek - napisao je Matić na društvenim mrežama.

Gazeta skinula kapu

I dok se pojedini domaći i hrvatski mediji trude da degradiraju Sinišu, čuvena italijanska Gazeta delo sport, čiji se intervju koristi za raspirivanje mržnje, još jednom je uzdigla Mihajlovića do nebesa, gde i pripada. Miha je osvanuo na naslovnoj strani, a vest o tragičnoj smrti ispraćena je nadnaslovom "Ćao, Mihajloviću" i naslovom "Siniša zauvek".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading