Inspektor UEFA: STADIONI U SRBIJI ZAKLJUČANI S RAZLOGOM!

Autor:

Sport

24.01.2018

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektor UEFA Masimilijano Mićenci smatra da evropska kuća fudbala nije bez razloga kažnjavala Partizan i Crvenu zvezdu ove sezone i zaključavala im stadione.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Mičenci na konferenciji u Beogradu

- Jasno je da su neki ljudi došli na tu utakmicu sa namerom da naprave probleme. Zato je potrebna prevencija i zato u dobro organizovanim klubovima postoje menadžeri za bezbednost koji imaju kontakt sa navijačima i koji od njih dobijaju informacije, koje zatim proslede policiji ukoliko za to ima potrebe. To su informacije o mogućem nasilju. Video sam slike sa utakmice u Beogradu i to nije smelo da se dogodi - rekao je Mićenci.

On nije želeo da komentariše minimalne kazne od šest meseci zatvora koje su dobili uhapšeni huligani sa derbija.

- Ne smem da komentarišem odluke srpskih sudova - kratko je rekao Mićenci.

Inspektor je naglasio da su akcije i kazne UEFA usmerene protiv male grupe huligana, ali na pitanje zašto je onda Partizan, a velika je verovatnoća da će to biti slučaj i sa Crvenom zvezdom, igrao mečeve bez publike, i da li su u tom slučaju kažnjeni i pravi navijači, Mičenci kaže:

- UEFA snima sve utakmice, a kazna zavisi od istrage, zavisi od onoga što se dogodilo tokom meča. Kazna je proporcionalna onome što se desilo.

Predstavnik UEFA je pojave na tribinama nazvao pravim imenom.

- Kriminalne grupe su uključene u nerede, nameštanje utakmica, doping, jer je to „biznis“ koji donosi veliku zaradu ili služi za pranje novca. Oni postaju finansijski sve jači, a novac dalje ulažu u kupovinu posrnulih klubova, igrača... Huligani na tribinama su, opet, pešadija kriminalnih grupa, koji preko njih vrše pritiske na klubove. Nasilni navijači poznati su od ranije po ispadima i policija prema njima mora da ima drugačiji odnos - zaključio je Mičenci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading