JEDINSTVENO DELO U SVETU FUDBALA: Moja knjiga čuva Zvezdinu istoriju od zaborava

Autor: Marija Stefanović

Sport

12.11.2022

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-belo remek delo.

JEDINSTVENO DELO U SVETU FUDBALA: Moja knjiga čuva Zvezdinu istoriju od zaborava

Foto: Privatna arhiva

Saša Vukosavljević sa svojom knjigom o Crvenoj zvezdi

Navijač Crvene zvezde Saša Vukosavljević napisao je knjigu o crveno-belima, koja će biti jedinstvena u svetu. Naime, on je popisao sve utakmice koje je klub s Marakane odigrao u istoriji. Ovo sjajno delo broji 1.300 strana, a u njemu se nalaze čak 6.163 utakmice crveno-belih i 33.000 novinskih izveštaja, koje je autor prikupio tokom istraživanja svih eks-Ju dnevnih i lokalnih nedeljnih listova.

Vukosavljević je ovim delom želeo da sačuva sećanje na sve mečeve srpskog šampiona.

Republika

Foto: Privatna arhiva

- Želeo sam u arhivi da imam popisane sve utakmice našeg kluba i zato sam krenuo u istraživanje. Bilo mi je potrebno dve-tri godine da prikupim sve potrebne informacije. Bio sam svestan da neće biti lako, ali nisam odustajao. Koristio sam kao izvor stare novine, tekstove, sve što bi moglo da mi pomogne i na kraju sam uspeo. Ovo sam sve uradio sam, nisam imao ničiju pomoć, supruga mi je bila najveća podrška - istakao je Vukosavljević.

Osim rezultata utakmica, u ovom delu biće popisani i svi igrači koji su nosili crveno-beli dres, a Vukosavljević je otkrio da je Dule Savić oduševljen njegovom knjigom.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Autor Saša Vukosavljević

- Dobio sam dosta pozitivnih komentara. Posebno od starijih igrača, kao što je Dule Savić i ostali. Kao i mlađih fudbalera, svi jedva čekaju da se knjiga objavi. Drago mi je što su reakcije bile pozitivne - istakao je navijač Zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading