Kokeza brani Zvezdu u UEFA

Autor: Informer

Sport

24.01.2018

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza lično će zatražiti u sedištu UEFA da se Crvenoj zvezdi da dozvola da prvi meč protiv CSKA iz Moskve odigra pred punim tribinama, saznaje "Informer".

RepublikaFoto: fss.rs
Kokeza se lično zauzeo za Crvenu zvezdu

UEFA je početkom meseca odredila kaznu Crvenoj zvezdi zbog isticanja transparenata podrške generalu Ratku Mladiću na gostovanju protiv BATE Borisova. Evropska kuća fudbala je zbog ovoga suspendovala stadion "Rajko Mitić" na jedan susret uz novčanu kaznu od 50.000 €. Podsetimo, pre izricanja kazne Crvena zvezda je već prodala oko 28.000 ulaznica za prvi susret protiv CSKA.

Iako su šanse da se ova odluka opozove prilično tanke, Kokeza će lično pokušati da pomogne crveno-belima.

- Kokeza je otišao u Lozanu, gde se danas održava žreb za Ligu nacija (opširnije na stranama 28-29). Osim formalnog dela, kojem će prisustvovati, predsednik FSS će pokušati da iskoristi i neformalni deo skupa. Kokeza planira da popriča sa predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom i generalnim sekretarom Teodorom Teodoridisom. Izložiće im problem sa kojim se Zvezda susrela i probaće nekako da ih ubedi da budu makar malo blaži prema crveno-belima - objasnio je neimenovani izvor "Informera".

Ovaj list prenosi i da je otežavajuća okolnost za Zvezdu to što je ove sezone već bila kažnjavana zatvaranjem dela tribina, što znači da je automatski sledeći nivo kazne zatvaranje čitavog stadiona.

- Šansa da se pomogne i nije baš velika. Možda nekih 20 do 30 odsto. Ali dok išta može da se uradi, neće odustati ni Zvezda, a ni Savez, koji želi da pomogne svim srpskim klubovima kad je to moguće. Kokeza svakako ne može da odmogne ako pita, a računa da poznanstvo sa čelnim ljudima UEFA može da donese korist - istakao je "Informerov" izvor.

Konačna odluka povodom žalbe Crvene zvezde na kaznu UEFA biće objavljena 1. februara, a crveno-beli prvi susret protiv CSKA igraju 13. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading