TERMINATOR NA "MARAKANI"! Zvezda dobila BOLJEG od Vlahovića i Jovića!

Autor: Žarko Sokić

Sport

01.11.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golobradi mladić svojom snagom već muči daleko starije fudbalere.

TERMINATOR NA "MARAKANI"! Zvezda dobila BOLJEG od Vlahovića i Jovića!

Foto: Starsport/montaža

Marakana

Jovan Mijatović novi je biser škole Crvene zvezde. Snažan poput terminatora, ovaj 17-godišnjak koji je prošao sve mlađe kategorije tima sa Marakane, debitovao je za seniore u pobedi protiv Kolubare (2:0) gde je sve oduševio.

Od njega se tek očekuje da ostavi trag u crveno-belom dresu, a to je u razgovoru za Republiku potvrdio i direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović:

- Možemo dosta da očekujemo, ali moramo voditi računa o njegovim godinama, broju utakmica koje će odigrati, kvalitetu takmičenja i odnosu prema individualnom radu i napretku - rekao je Mladenović.

Da li je za Mijatovićev razvoj bolje da igra seniorski ili omladinski fudbal?

- Bitno je da igra, prevazišao je omladinski fudbal i treba se voditi računa o minutima koje dobija u seniorskom timu. Da li trenutno može da bude nosilac? Njemu je mesto u prvom timu, ali je veliki ulog i treba voditi računa kako će psihički da se razvija - smatra direktor omladinske škole tima sa Marakane.

SPECIFIČAN IGRAČ

Da li Jovan Mijatović može da se uporedi sa igračima poput Luke Jovića i Dušana Vlahovića?

- To su različiti tipovi igrača. Fizički je mnogo jači nego Jović i Vlahović što su bili u njegovim godinama. Oni su napravili sjajne karijere i bilo bi lepo da i Mijatović napravi nešto slično. On je ipak specifičan, razlikuje se od njih i ima kvalitet da uspe. Poznavajući ga, mislim da neće biti problem da se izbori psihički - smatra Dragan Mladenović.

Republika

Foto: Starsport

Mladenović nahvalio mladog Mijatovića

Omladince Zvezde čekaju iskušenja u Ligi šampiona, da li bi Mijatović mogao da donese evro-titulu na Marakanu?

- Teško, jer ne znamo da li će igrati. Mislim da je njegov put bliži seniorskom fudbalu nego omladincima - otkrio je Mladenović.

Mijatović je debitovao u velikom stilu i pred njim je velika karijera, da li će omladinska škola Crvene zvezde u orbitu izbaciti još nekog igrača koji bi mogao da dobije status legende?

- Treba verovati u decu i definitivno postoji kvalitet, ne samo kod Mijatovića, već i kod drugih fudbalera iz omladinske škole i Grafičara. Sigurno će jednom prilikom doći igrač poput Pižona, Piksija, Kuleta Aćimovića, Dragana Džajića i ostalih legendi Zvezde - zaključio je Dragan Mladenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading