NEZAPAMĆENA tragedija u Premijer ligi!

Autor:

Sport

27.10.2022

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suze i bol na Ostrvu.

NEZAPAMĆENA tragedija u Premijer ligi!

Foto: Tanjug/AP

Na današnji dan tačno pre četiri godine poginuo je predsednik Lestera Vičaj Šrivadanapraba.

Tajlandski biznismen je izgubi život kada se njegov helikopter srušio posle utakmice između Lisica i Vest Hema u okviru 10. kola Premijer lige.

Pored Šrivadanaprabe poginule su još četiri osobe.

U to vreme se spekulisalo da se u helikopteru nalazio i tadašnji menadžer Lester sitija Klod Puel, ali on nije bio u kobnom helikopteru.

Vičaj Šrivadanapraba je jedan od najuspešnijih predsednika u istoriji Premijer lige. Od osrednjeg kluba kakav je Lester napravio je šampiona Engleske i četvrtfinalistu Lige šampiona.

Bio je poznat i po svom velikom humanitarnom radu u ovom engleskom gradu, pa je njegova smrt potresla čitav Lester.

Ovo je bio jedan od najtragičnijih događaja u istoriji Premijer lige. Cela Engleska je tih dana bila mislim sa svima u Lesteru, kao i sa porodicom tragično nastradalog Tajlanđanina.

Sahrana Šrivadanaprabe trajala je čak osam dana, kakvi su inače i običaji na Tajlandu.

Nakon tragične smrti na čelu kluba sa King Pauer stadiona nasledio ga je sin Ajavat Šrivadanapraba, koji je nastavio sa dobrim vođenjem kluba, ali naravno i dalje nije uspeo da dostigne zvezdane uspehe njegovog oca.

Podsetimo, Lester je do svoje jedine titule u Premijer ligi stigao u sezoni 2015/16 na iznenađenje svih fudbalskih poklonika širom Engleske i planete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading