VELIKI DAN: Zvezda ugostila Zenit!

Autor:

Sport

26.10.2022

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki prijatelji.

VELIKI DAN: Zvezda ugostila Zenit!

Foto: FK Crvena zvezda

Prijateljstvo Crvene zvezde i Zenita traje preko deset godina.

Dva bratska kluba često se međusobno posećuju i i graju utakmice.

Uskoro će se desiti još jedna takva akcija pošto će delagacija Zenita biti gost Crvene zvezde narednih nekoliko dana u Beorgadu.

Druženje je započeto utakmicom pionirskih selekcija ruskog i srpskog velikana, koju je Zeni dobio sa 4:3.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović je izrazio veliku zahvalnost ruskim prijateljima, ali i kompaniji Gazprom, koja je značajno doprinela jačanju odnosa dva kluba. 

- Fudbalski meč naših mladih, nadolazećih snaga je samo izraz onoga što klubovi Zenit i Crvena zvezda rade i koliko razmišljaju o svojoj budućnosti. Od ovih mladih ljudi, očekujemo da u dogledno vreme postižu rezultate koje seniorski timovi naših klubova već beleže na domaćoj, ali i evropskoj sceni. Nadam se da će im utakmica ostati u trajnom sećanju, kao podsticaj za budući rad. Moram da se zahvalim kompaniji Gazprom, preko koje je počelo, a i učvršćeno ovo prijateljstvo koje danas imamo sa Zenitom. Dragi prijatelji, želim vam lep boravak na našem stadionu na kojem su postizani vrhunski rezultati i verujem da će ono što je Crvena zvezda u svojoj istoriji ostvarila biti inspiracija za naše prijatelje iz Zenita da i oni dosegnu one trofeje koje smo mi osvajali do sada. Želim vam pre svega dobro zdravlje, a potom i uspeh.

Prisutnima se obratio Evgenij Grigorijev, član skupštine grada Sankt Peterburga, koji je preneo pozdrave Gubernatora Aleksandra Beglova.

- Poštovani prijatelji, drago mi je da pozdravim mlade fudbalere Crvene zvezde i Zenita, kao i sve goste na ovoj utakmici. Naše slavne klubove povezuje dugogodišnje prijateljstvo. Prva prijateljska utakmica između juniorskih selekcija naših klubova odigrana je pre više od deset godina na Marakani, a povod za taj meč bilo je potpisivanje energetskih sporazuma od strane Vlada Srbije i Rusije. I današnja utakmica nastavlja sportsko prijateljstvo fudbalskih timova iz Sankt Peterburga i Beograda. Mlade generacije su naša sportska budućnost. 

Za sam kraj svečanosti, okupljenima se obratio i Generalni direktor Zenita Aleksandar Medvedev.

- Pogledajte kakav su nam praznik priredili fudbalski bogovi. Obezbedili su nam tako divne vremenske uslove za utakmicu. Veoma mi je drago da vidim popunjene tribine vaše akademije i siguran sam da će uz takvu podršku fudbaleri naših klubova pokazati sve što umeju i pružiti dobru, beskompromisnu borbu i lepu utakmicu. Crvena zvezda i Zenit se nalaze na istom talasu i nije slučajno da oba kluba prednjače za sedam bodova u odnosu na najbližeg rivala. Želimo vam da Crvena zvezda izbori direktno učešće u Ligi šampiona sledeće godine - rekao je Medvedev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading