OGLASIO SE RUKOMETNI SAVEZ VOJVODINE: Srbija nije "klozet Evrope"! Cvetković mora da se bavi sportom

Autor: Tanjug

Sport

22.01.2018

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometni savez Vojvodine (RSV) reagovao je na izjavu selektora reprezentacija Srbije Jovice Cvetkovića i saopštio da su neprimerene reči da je Srbija "klozet Evrope".

RepublikaFoto: rss.org.rs
Cvetković na treningu sa srpskim rukometašima

Cvetković je, pred duel sa Francuskom na Evropskom prvenstvu, izjavio da "očekuje podršku braće Hrvata sa tribina, da je bilo lepo kada smo zajedno živeli 40 godina, ali da ga ne zanima kako će da reaguju nacionalisti na njegove reči i postavio pitanje da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope".

- Ako neko Srbiju naziva "klozetom Evrope", a njen narod pokušava da klasifikuje kao slep, mali i ništavan, ne možemo ostati nemi i dozvoliti da bilo ko slučajno pomisli da je to naše mišljenje i naš stav. Mi volimo Srbiju. Srbija je naša majka i naš otac, naša deca, naša mladost i lepota. Srbija su naše rukometašice i naši rukometaši - navodi se u saopštenju RSV.

Iz RSV su upitali svoju krovnu organizaciju, Rukometni savez Srbije, da li Cvetkovićeve reči predstavljaju i njihov stav.

- Budući da je izjava selektora objavljena i na zvaničnom sajtu RSS, postavljamo pitanje rukovodstvu RSS, da li je stav Rukometnog saveza Srbije da je Srbija "klozet Evrope"? Pitamo i osvajace medalja iz 2012. i 2013. godine, da li smatraju da su svoj trud, krv i znoj ulagali da bi osvojili medalju za "klozet Evrope"?".

Dalje se da dodaje da "ličnost selektora mora da bude primer svima i da pažljivo mora da daje izjave".

- Selektor treba da se bavi isključivo sportom i sportskim motivima, jer to je ono što nas izdvaja od drugih i daje nam pravo da sport odvojimo od politike, ratova i drugih stvari za koje u sportu nema mesta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading