STRAHOVITA PORUKA IZ PARIZA: Najvažnije je stati na stranu Ukrajine!

Autor:

Sport

18.10.2022

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se i poslao poruku čitavom svetu.

STRAHOVITA PORUKA IZ PARIZA: Najvažnije je stati na stranu Ukrajine!

Foto: Tanjug/AP

Legendarni ukrajinski fudbaler Andrej Ševčenko na ceremeniji povodom doele "Zlatne lopte" govorio o aktuelnom ratu koji bukti u njegovoj domovini.

On se okupljenima u Parizu obratio pre nego što je fudbalerki Barselone Aleksiji Puteljas uručio glavnu nagradu.

- Veoma je teško od kako je rat počeo za čitav ukrajinski narod. Ponosan sam kako se moja zemlja brani i bori za slobodu. Uključen sam u humanitarni rad zajedno sa 'United24' platformom za prikupljanje priloga koju je osnovao predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. Važno je setiti se da rat i dalje traje, ali još više da stanete na stranu Ukrajine i pomognete - rekao je Ševčenko, a okupljeni su njegove reči pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Podsetimo, Ševčenko je nedavno umalo izgubio život kada je Rusija pre nešto više od nedelju dana ispalila 80 raketa i 12 bespilotnih letilica kamikaza na Ukrajinu.

- Bio sam u vozu, zaustavili smo se pod granatama. Tih nekoliko sati bilo je kao večnost - napisao je Ševčenko tom prilikom i dodao:

- Želim da kažem jednu stvar. Nikakve rakete i granate neće slomiti Ukrajinu. Možete nam uzeti ulice i kuće, ali je nemoguće oduzeti nam dostojanstvo, hrabrost i želju za slobodom. Zaštitićemo Ukrajinu. Pevaćemo na mostovima kao što je narod Kijeva danas pevao u metrou. Borićemo se dok ne pobedimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading