Partizan izašao u susret Evertonu: Spal nudio najmanje

Autor:

Sport

19.01.2018

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije izašao je u susret Brazilcu Evertonu Luizu i prodao ga Spalu za cifru koja je bila daleko manja od onoga što su nudili ostali klubovi.

RepublikaFoto: instagram.com/partizanbelgrade
Everton Luiz

Transfer Evertona Luiza iz Partizana u italijanski Spal finaliziran je u petak, a već u sredu je sve bilo dogovoreno između dva kluba.

Crno-beli su prihvatili ponudu kluba koji se takmiči u Seriji A i tako ispoštovali želju igrača koji je od početka insistirao na ovom transferu.

Brazilac je od kluba iz Ferare dobio godišnju platu u iznosu od 800.000 evra tako da je posle svega stavio crno-bele pred svršen čin zahtevajući da mu klub omogući selidbu u Seriju A.


Šest meseci pre isteka ugovora sa Partizanom za Evertona su se interesovali još neki klubovi, a "Informer" piše da je ponuda Spala bila daleko slabija u odnosu na ostale.



Pisalo se prethodnih dana i nedelja, u trci su bili Standard, Genk, Orlando Siti, Rostov, Dinamo Moskva i Genčlerbirligi tako da je Partizan na stolu imao ponude koje su bile duplo bolje od onoga što je dao Spal.
Zbog svega što je Everton u prethodne dve godine uradio za Partizan procenjeno je da Brazilac zaslužuje da mu se izađe u susret, a to se može zaključiti i na osnovu onoga što je saopšteno na sajtu Partizana.

- Shodno želji igrača i klubovi su se dogovorili oko transfer uslova, a Everton se pozdravio sa svojim dosadašnjim saigračima i otputovao na novu destinaciju - stoji na sajtu crno-belih.

Posle svega rečenog jasno je da je Partizan mogao da zaradi još makar 500.000 evra, a ovako će morati da se zadovolji sa sumom od 510.000 evra jer će 90.000 biti prosleđeno Sent Galenu shodno dogovoru od pre dve zime.

Uprkos tome što je klub mogao da zaradi mnogo više, utisak je da u Humskoj nisu nezadovoljni i da su procenili da igrač kakav je Everton Luiz zaslužuje da se posle svega ispoštuje njegova želja.


Postoje spekulacije da je Brazilac pre odlaska iz Humske oprostio dug od 100.000 evrta koji je postojao na ime premija od osvajanja "duple krune" i učešća u Evropi ali se radi o nezvaničnim informacjama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading