SP: Katar traži pomoć od Irana

Autor:

Sport

19.01.2018

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kataru su zabrinuti da neće moći da ugoste sve ljubitelje fudbala zainteresovane za Mundijal, pa traže uslugu od Irana.

RepublikaFoto: instagram.com/qatarofficial2022
Ilustracija:Foto

Pošto su države iz neposrednog okruženja (Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Saudijska Arabija) prekinule diplomatske odnose sa Katarom u junu prošle godine, organizator Svetsokg prvenstva u fudbalu 2022. godine poziva Iran da mu izađe u susret.

Katar je mala država, a iako se sve više razvija iz godine u godinu, organizatori strahuju da neće imati dovoljno kapaciteta da ugoste sve navijače zemalja učesnica.


Procenjeno je da 100 hiljada hotelskih soba neće biti dovoljno i da će interesovanje biti mnogo veće.

Inače, Katar nema kopnenu granicu sa Iranom, već prirodunu u vidu Persijskog zaliva, što znači da bi deo navijača na utakmice morao da dolazi trajektom ili nekim drugim plovilom.


Katarani računaju da bi na ovaj način mogli da reše još jedan problem, problem huliganizma, jer je dobro poznato da u Iranu "nema labavo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading