UEFA pokrenula postupak zbog incidenata na meču Nice i Kelna! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.09.2022

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv fudbalskih klubova Nice i Kelna nakon sukoba njihovih navijača uoči meča prvog kola D grupe Lige konferencija.

UEFA pokrenula postupak zbog incidenata na meču Nice i Kelna! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Utakmica na stadionu Alijanc Rivijera zbog incidenata je kasnila gotovo sat vremena, a završena je remijem 1:1.

Domaćin utakmice Nica biće kažnjena za kršenje pravila "reda i bezbednosti" tokom evropskih takmičenja - lansiranja projektila, paljenja dimnih bombi i "nerede" koje su izazvavale njene pristalice.

Francuski tim moraće da odgovara i za nedostatke u "indetifikaciji odgovornih lica", osoblja obezbeđenja, pretresa i filtriranja gledalaca i ograničavanja njihovog kretanja.


Protiv Kelna će biti pokrenut disciplinski postupak zbog "bacanja predmeta i paljenja dimnih bombi" njegovih navijača i nereda koji su oni izazvali.

U neredima u Nici povređene su 32 osobe, uključujući dva policajca i redara, a četiri navijača su završila u bolnici.

Nica će 15. septembra u 21.00 gostovati Partizanu u Humskoj u drugom kolu D grupe Lige konferencija, dok će Keln u istom terminu dočekati Slovačko iz Češke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading